duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Politica > Şedinţă extraordinară a Parlamentului. Astăzi se va va citi şi se va dezbate cererea de suspendare a lui Băsescu

Şedinţă extraordinară a Parlamentului. Astăzi se va va citi şi se va dezbate cererea de suspendare a lui Băsescu

Parlamentul se reuneşte în această dimineaţă, în şedinţă extraordinară, să voteze acuzaţiile care i se aduc preşedintelui Traian Băsescu. Preşedintele ar putea pleca de la Palatul Cotroceni dacă se va decide suspendarea sa maine, după ce demersul obtine avizul curtii constitutionale.

În timp ce liderii USL au finalizat cererea de suspendare, cei de la PDL spun că acest demers este un abuz de putere fără precedent şi se vor opune prin toate pârghiile parlamentare. Vasile Blaga a facut chiar un apel către UDMR, UNPR si minorităţi să nu participe la şedintă deoarece deciziile luate în ultimele zile ar fi neconstituţionale.Parlamentul va decide prin vot vineri suspendarea preşedintelui după ce liderii USL au depus o cerere în acest sens.

Traian Băsescu va avea ocazia să se apere numai dacă doreşte. A fost invitat la şedinţa camerelor reunite. Dacă refuză, însă, procedurile de suspendare nu vor fi afectate.

Presedintele PDL Vasile Blaga cere UDMR-ului, UNPR-ului si grupului minoritaţilor sa nu voteze acest demers. UDMR va participa la şedinţa în care se va vota suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, a declarat preşedintele Uniunii. Kelemen Hunor nu a spus dacă vor vota pentru suspendare sau împotrivă. Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile va fi organizat referendumul de demitere.

Sursa: www.replicaonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *