marți, 11 august 2020
Acasă > Administratie > Ședință tensionată la Primăria Constanța

Ședință tensionată la Primăria Constanța

Povești de pe câmpul de luptă în ședința Consiliului Municipal Constanța. Doi veterani de război au fost numiţi cetăţeni de onoare ai orașului Constanța. Petre Zamfir şi Gheorghe Constantin au primit cheia Constanţei ca urmare a faptelor de vitejie din cel de-al II-lea Război Mondial.

Războiul nu a avut legătură doar cu cei doi veterani. Au existat dispute și la nivelul sedinței unde consilierii PDL Iustin Fabian Roman şi Sorina Tuşa l-au contrat pe edilul Constanței pe seama punctului 12 din convocator. Acesta se referă la aprobarea documentației de achiziție a lucrărilor de construcții pentru campusul social Henri Coandă, aleșii democrat-liberali considerând că prețul pe metru pătrat al construcției este destul de ridicat.

“Dacă este  licitație și vine unul care vrea să-l facă în aceleași condiții cu 200 de euro/mp câștigă ăla cu 200.“ a afirmat primarul Constanței, Radu Mazăre.

Un alt punct tensionat pe ordinea de zi a fost reprezentat de proiectul cu privire la transmiterea dreptului de folosință a unui teren din zona Perla-Mamaia către Arhiepiscopie. În această zonă va fi construită o biserică iar ulterior un nou lăcaș de cult va fi ridicat în stațiune. Consilierii PDL din nou au avut un punct de vedere diferit.

Nici tema Portului Constanța nu a fost trecută cu vederea, iar ultimele discuții de la nivelul Guvernului arată că 15 % din acțiuni vor ajunge în portofoliul Primăriei Constanța.

“Eu am discutat cu premierul ca să se scoată 15% pe bursă și 15% să revină Consiliului Local. Statul să rămână cu 30%.” a mai spus Radu Mazăre

La sfârșitul ședinței de Consiliu municipal, primarul Constanței a explicat și motivul pentru care amenzile pentru parcările neregulamentare sunt atât de mari.

“Pentru că ai parcat ilegal, dea asta ai luat amendă. Și o să măresc amenzile ca să nu se parcheze pe banda întâi “ a explicat edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *