Acasă > Sport > Semifinală în California

Semifinală în California

Simona Halep s-a calificat, pentru a doua oară consecutiv, în semifinalele turneului feminin de tenis de la Indian Wells. Acolo o așteaptă lidera clasamentului mondial, americanca Serena Williams. Este prima confruntare dintre cele două, în acest an.

De mai bine de două ore de joc a avut nevoie Simona Halep pentru a câștiga partida din faza sferturilor de finală ale turneului Premier Mandatory, la Indian Wells,  dotat cu premii în valoare totală de aproximativ 5,83 milioane dolari. Încurajată și de această dată din tribune de numeroși români, printre care s-au aflat Nadia Comăneci și ion Țiriac, constănțeanca a început greu meciul și s-a văzut condusă cu 4-0.

Deși a revenit, egalând situația la 5, Simona a cedat primul parțial, 5-7. A fost nevoie de intervenția antrenorului Victor Ioniță, pentru ca jucătoarea noastră să-și amintească faptul că este a treia jucătoare a lumii, iar din acel moment pe teren n-a mai existat decât o jucătoare, Halep câștigând următoarele două seturi și meciul, cu un dublu 6-1.

Dobrogeanca își egalează astfel cea mai bună performanță de la Indian Wells, cea de anul trecut, atunci când a fost eliminată de poloneza Agnieszka Radwanska. În penultimul act al turneului californian, Simona Halep va juca împotriva numărului 1 mondial, Serena Williams, cea care a trecut de elvețianca Timea Bacsinsky, în două seturi, 7-5, 6-3.

Halep și Williams s-au întâlnit ultima oară la Turneul Campioanelor, în noiembrie anul trecut, românca având câștig de cauză în meciul din grupă, în timp ce americanca a câștigat finala. Meciul dintre Simona Halep și Serena Williams se va disputa, cel mai probabil, sâmbătă dimineață.

Redactor: Nicu Dolea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *