miercuri, 26 februarie 2020
Acasă > Politica > “Senatorul melcilor”

“Senatorul melcilor”

Aleșii social-democrați constănțeni s-au întâlnit azi, la Casa de Cultură a Sindicatelor ca să discute despre nimic. Ceea ce se dorea a fi o întâlnire în urma căreia să reiasă că există unitate în PSD Constanța, în ciuda problemelor cu care formațiunea politică se confruntă în ultima perioadă, nu a fost decât o ședință în care președintele interimar Nicolae Moga a încercat să perie cât mai mult scamele care sunt prinse de haina ponoosită a social-democrației de la țărm de mare.

În ziua în care Liviu Dragnea primea decizia de condamnare în dosarul Referendumului și își anunța plecarea din fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, aleșii locali social-democrați de la țărm de mare au fost convocați la…o șuetă de Nicolae Moga, președintele interimar al filialei județene Constanța. Pentru că întâlnirea de vineri de la Casa de Cultură a Sindicatelor nu poate fi catalogată altfel, deși senatorul Moga și-ar fi dorit să arate ca un semnal că PSD Constanța este mai unit ca niciodată, chiar dacă liderii săi din ultimii 12 ani, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu se confruntă cu numeroase probleme.

Iar șueta social-democrată constănțeană a stat sub semnul citatelor celebre,  pe care Nicolae Moga le-a folosit, vrând să își arate respectul pentru înaintașii latini și greci, deși în fiecare zi colegii săi de partid, de la Consiliul Județean și-au arătat disprețul pentru starea în care se află vestigiile istorice de la țărm de mare, printre care se numără și Edificiul Roman cu Mozaic.

„În acest context, doresc să vă dau un citat din înțeleptul Cicero: fundamentul unui popor îl constituie o comunitate întemeiată pe consimțământul și alianța tuturor. Dacă Cicero a zis așa ceva, eu vreau să vă transmit un semnal de unitate, pentru că numai uniți, timp de 11 ani, am avut rezultatele pe care le-am avut”, a afirmat Nicolae Moga, președintele interimar al PSD Constanța.

Iar rezultatele din ultimii 11 ani se văd cuantificate prin cifrele dezastruoase publicate de Institutul Național de Statistică și de alte organisme asemănătoare: județul Constanța a căzut pe locul șapte la atragerea investitorilor și sub locul 10 la produsul intern brut pe cap de locuitor.

„Aristotel spune așa: omul înțelept nu spune tot ce gândește, dar ce spune, gândește”, a susținut Nicolae Moga.

Cu alte cuvinte, Moga gândește mai multe decât spune. La ce se gândește senatorul Moga – poate la șefia definitivă a partidului – nu știm, dar știm ce spune. Și spune multe, pe care nu le-a pus în practică, din păcate pentru el, care dorește să fie pildă pentru social-democrații constănțeni.

„Noi, politicienii, suntem datori să facem politică pentru oameni. Eu ca senator al Colegiului 2 am prima responsabilitate, față de cei care m-au ales”, a mai spus parlamentarul Nicolae Moga.

Politică pentru cetățeni? Responsabilitate față de aceștia? Nu știm unde a făcut Nicolae Moga toate aceste lucruri, dar poate le explică și cetățenilor din comuna Peștera, care fac parte din colegiul în care s-a ales senatorul Moga, de ce de trei ani de zile este incapabil să intervină pe lângă autoritățile județene și centrale pentru ca localitatea să nu mai fie afectată de inundații. Sunteți responsabil? Dovediți acest lucru. Dar cu ce s-a mai lăudat Nicolae Moga?

„Sunteți onești să recunoașteți că timp de șase ani de zile, v-am vizitat cum nu v-a vizitat niciun politician până acum și împreună am încercat să rezolvăm problemele cu care oamenii se confruntă”, a spus senatorul Nicolae Moga.

Pe cine a vizitat senatorul Nicolae Moga, nu se știe atât timp cât în ultimii trei ani niciun locuitor din comuna Peștera nu l-a văzut la față, după cum a susținut în nenumărate rânduri edilul ValentinVrabie.  Iar situația de la Peștera nu este singulară, existând doar câteva localități pe care Moga le-a vizitat cu precădere, iar printre ele se numără cele situate strict în zona Ion Corvin la care se adaugă și Dumbrăveni. Dar probabil că noul președinte interimar al PSD Constanța este foarte ocupat.

„V-am spus de multe ori că aș vrea să fiu mai mult cu dumneavoastră, în teritoriu, dar nu îmi permite programul de la București”, a conchis Nicolae Moga, președintele interimar al PSD Constanța.

Dacă președintele interimar al PSD Constanța este atât de ocupat la București, ne întrebăm pe mâinile cui este lăsată social-democrația de la țărm de mare, atât timp cât Nicolae Moga este cu sufletul în două luntri: și în partid, și la București…. Și cu gândul la afacerile personale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *