marți, decembrie 10, 2019
Acasă > Politica > Senatorul Mircea Banias îşi atacă dur foştii colegi din PDL

Senatorul Mircea Banias îşi atacă dur foştii colegi din PDL

„Să fie oare pentru că pedeliştii nu mai au curaj să iasă în lume decât la adăpostul pomenilor electorale sau să fie un reflex dobândit în prea mulţi ani de guvernare, acela de a face ce vor cu banul public?”, se întreabă senatorul PC Mircea Banias, cu referire la o acţiune coordonată, conform presei de către fostul coleg al lui Banias, Cristian Boureanu          

Actual senator din partea Partidului Conservator, Mircea Banias îi atacă pe democrat liberali şi face trimitere către acţiunea desfăşurată la Huşi, unde lideri democrat liberali au participat la sărbători ale toamne, au împărţit „pomeni electorale, pe bani europeni” şi potrivit presei s-ar fi cheltuit 50.000 euro. Astfel, astăzi,  9 octombrie, senatorul Mircea Banias, presedintele Filialei Judeţene Constanţa a Partidului Conservator a susţinut, în Senat, o declaraţie politică intitulată „PDL face campanie electorală pe bani europeni”. „Cu surprindere am aflat din presa că a început campania electorală. Şi nu oricum, ci pe bani europeni. Liderii PDL au vrut ca de obicei să fie în centrul atenţiei şi au profitat de sărbătorile toamnei organizate din fonduri europene într-un oraş din Moldova pentru a mima din nou, pentru a câta oară, generozitatea şi grija faţă de semenii lor. Am putut vedea cu toţii relatările din presă ce prezentau “grei” ai fostului partid de guvernământ făcând băi de mulţime şi împărţind oamenilor sarmale, cu ocazia unui festival local pentru care s-au cheltuit, după cum a informat mass media, aproximativ 50.000 euro. Să fie oare pentru că pedeliştii nu mai au curaj să iasă în lume decât la adăpostul pomenilor electorale sau să fie un reflex dobândit în prea mulţi ani de guvernare, acela de a face ce vor cu banul public?”, se întreabă senatorul PC de Constanţa.

În acelaşi timp, parlamentarul solicită instituţiilor statului implicare în acest caz, tocmai pentru ca cetăţenii oneşti, nevinovaţi să fie apăraţi de „infractori”. „Mă întreb dacă, în această situaţie, instituţiile abilitate ale statului se vor sesiza şi vor considera că este vorba despre o încercare a acestor politicieni de a obţine  “foloase nepatrimoniale” (imagine, voturi) aşa cum au făcut aceste instituţii în alte rânduri sau tot ca şi altădată vor da dovadă de partizanat politic şi vom avea o nouă probă a faptului ca DNA-ul utilizează dubla măsură şi face jocuri politice? (…) De asemenea, fac apel către domnul Daniel Morar, procuror şef al DNA şi procuror general în acelaşi timp, să ceară subordonaţilor săi să înceteze a mai hărţui cetăţenii oneşti şi să facă ceea ce trebuie să facă: să-i apere pe aceştia de infractori!”, spune liderul PC Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *