vineri, 28 februarie 2020
Acasă > Educatie > Serbare în avans

Serbare în avans

Elevii Școlii Generale „George  Enescu” au îmbrăcat straiele tradiționale românești în fața a sute de invitați din tot orașul. Tinerii și-au dorit cu tot dinadinsul să marcheze Ziua Națională, în avans, printr-o festivitate plină de emoție și au reușit să-i unească pe locuitorii orașului Năvodari în spiritul semnificației sărbătorii de 1 Decembrie.

Simbolurile naționale ale României s-au regăsit atît în cîntecele intonate cu emoție, cît și în portul tradițional îmbrăcat cu mîndrie de către elevi.

Entuziasmați de importanța zilei pe care o definesc ca fiind un prilej de bucurie, elevii au fost cei care au venit cu ideea să pună în scenă un spectacol românesc.

„Copiii ne-au spus nouă să pregătim Ziua României. Astfel că noi am răspuns cerinței elevilor, iar ei s-au pregătit cu ce au vrut și cu ce au avut fiecare. Ei nu au uitat de această zi, pentru că sunt români și noi, întotdeauna, îi învățăm ca să aibă acest sentiment al apartenenței la poporul român”, ne-a spus profesor Iulia Sandu, director al Școlii Generale „ George Enescu” din Năvodari.

„Copiii s-au pregătit cu mare drag și au înțeles importanța și semnificația acestui eveniment”, a precizat Lăcrămioara Cornea, profesor de religie.

Mîndria de a fi român s-a văzut și în dansurile tradiționale, la care elevii nu au greșit nici măcar un pas.

Nu de alta, dar în sala de spectacole a fost și  viceprimarul Florin Chelaru, care le-a făcut și o surpriză micuților în preajma sărbătorilor.

„Mă simt foarte bine în preajma lor și mă simt bine și pentru simplul motiv că vin să le spun că orașul Năvodari prin intermediul Consiliului Local dorește să le ofere acum, de Moș Nicolae, câte un pachețel. Vreau să le spun, nu doar copiilor, ci și părinților LA MULȚI ANI cu prilejul Zilei Naționale, 1 Decembrie”, ne-a declarat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.

Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *