Serena Williams, învinsă de Caroline Wozniacki într-un meci demonstrativ

 Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki a învins-o în două seturi, 6-3, 6-4, pe americanca Serena Williams, numărul unu mondial, de care o leagă o prietenie strânsă, cu ocazia unui meci demonstrativ disputat joi seara la Herning (Danemarca).

Puternic încurajată de cei 7.000 de spectatori prezenți în tribune, Wozniacki a obținut cu această ocazie a doua sa victorie în fața celei mai mici dintre surorile Williams, precedentul său succes în fața campioanei din Statele Unite datând din 2012, cu ocazia turneului de la Miami.

Caroline Wozniacki, în vârstă de 25 ani, fostă număr unu mondial în 2011, ocupă în prezent locul 17 în clasamentul WTA. Ea a fost recompensată pentru acest succes cu o brățară Shamballa în valoare de 100.000 de coroane daneze (aproximativ 14.000 de dolari).

Serena Williams (34 ani) nu a mai disputat nicio partidă oficială din luna septembrie, de la semifinala Openului Statelor Unite, pierdută în fața italiencei Roberta Vinci, care a privat-o de realizarea Marelui Șlem în 2015. Ea s-a retras de la două turnee programate în China, în cursul lunii octombrie și a renunțat, totodată, să mai participe la Turneul Campionilor de la Singapore, invocând oboseala acumulată pe parcursul unui sezon marcat de accidentări.

Americanca și-a anunțat revenirea în competiție cu ocazia Cupei Hopman, care va avea loc la Perth (Australia), între 3 și 9 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *