vineri, 28 februarie 2020
Acasă > Comunicate > Sesiune de autografe Nuami Dinescu

Sesiune de autografe Nuami Dinescu

Comunicat de presa:

Joi, 1 august, ora 15.30, editura Cartea de suflet şi Librăria Cărtureşti Constanţa vă invită la o întâlnire cu actriţa Nuami Dinescu, autoare a volumului-jurnal „Eu nu sunt Tanţa”, pentru o sesiune de autografe.

Această carte o prezintă pe Nuami Dinescu şi altfel decât o ştim cu toţii de la televizor. Ne invită să tragem cu ochiul prin cortină şi să pătrundem în culisele frumoasei, dar şi complicatei vieţi de actor şi om de televiziune. Ne îmbie să aflăm întâmplări şi vesele, şi amare, să citim poveşti cu miez, mărturisiri despre familie şi prieteni dragi, şi ne deschide sub priviri universul colorat al unei femei îndrăgostite neobosit de oameni, de animale, de copii, de meseria sa.

Nuami Dinescu a absolvit Facultatea de Teatru a Universităţii Hyperion. A jucat întâi ca actor amator, apoi ca profesionist, pe scenele teatrelor din Craiova, Braşov, Reşiţa şi Ploieşti. A fost Ortansa din „Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, Katarina din „Îmblanzirea scorpiei” de William Shakespeare, Veta din „O noapte furtunoasă” a lui I.L. Caragiale, dar şi protagonista unor alte numeroase spectacole de teatru. În perioada 2001-2007 a întruchipat-o pe Tanţa, personaj îndrăgit al emisiunii „Teo”, rol care i-a adus celebritatea.

Fragment din volumul “Eu nu sunt Tanţa”:

„Tanţa s-a născut aşa, de azi pe mâine, şi a crescut frumos, de la o zi la alta, fără nici o intervenţie, fără nimic forţat, fără constrângeri. A fost un personaj care uneori făcea ce nu puteam eu, care avea o sinceritate pe care eu nu-mi permiteam să o am, care avea liniştea să pună întrebări care în gura altora ar fi fost lipsite de tact. M-am străduit ani de zile să le explic celor care mă confundau cu ce vedeau la televizor ca nu sunt ce văd ei, că eu nu sunt Tanţa! Ea e mereu veselă şi e haioasă, râde tot timpul, eu nu sunt aşa…”

Mărturisiri celebre:

„Emisiunea lui Teo a fost foarte reuşită, iar Tanţa, prin talentul ei, i-a «ţinut spatele» excelent, de aceea acest personaj a intrat în conştiinţa publică. Dar Nuami Dinescu e o actriţă de compoziţie, poate juca orice tip de femeie puternică.”

Stela Popescu

Tanţa mi-a fost dragă pentru că a ştiut să-şi joace rolul discret, fără ostentaţie. Am râs cu ea, m-a emoţionat, m-a încurajat din priviri când emoţiile mă copleşeau. Dar şi mai dragă îmi este Nuami cea cu suflet mare ca marea, care emană blândeţe, bunătate, bucurie pentru lucrurile simple şi frumoase ale vieţii.

Ivan Patzaichin

Nuami e un om-paradox. Unul dintre cele mai frumoase paradoxuri. Pe cât de vulcanică şi bărbată e, la o adică, pe-atât de fragil îi e sufletul. Sub aparenţa unei persoane relaxate, haioase şi neconvenţionale e, de fapt, foarte uşor de rănit. Dar ştie să-şi lingă rănile singură şi să se ridice ca să continue să trăiască. La fel ca animăluţele pe care şi eu, şi ea le iubim atât de mult!

Cristina Ţopescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *