sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Administratie > Sfatul bătrânilor, la Mihail Kogălniceanu

Sfatul bătrânilor, la Mihail Kogălniceanu

În urmă cu sute de ani, comunitățile locale apelau la înțelepciunea bătrânilor pentru rezolvarea unor probleme. Anii au trecut, societatea a evoluat, bătrânii au fost uitați…

Nu însă și în comuna Mihail Kogălniceanu, acolo unde primarul Ancuța Daniela Belu consideră că bătrânii au rol foarte important în ceea ce privește dezvoltarea comunității. Mergând pe această idee, în 5 iunie 2013, primarul Ancuța Daniela Belu a reînființat „Sfatul Bătrânilor”, în aceeași zi având loc și prima întâlnire.

„În comuna Mihail Kogălniceanu trăiesc încă foarte mulţi bătrâni care mai au un cuvânt important de spus. Bătrânii sunt un izvor nesecat de informații, sunt purtătorii de cuvânt ai comunităţii, căci ei pot transmite mesajul lor către trei generaţii: persoanelor de vârsta lor, copiilor şi nepoţilor lor. De ce să nu folosim experiența și înțelepciunea lor, care, cel mai probabil, de multe ori pot oferi mult mai repede soluții pentru  anumite  probleme ale comunității? Consider că este oportun să se reia tradiţia şi să se fructifice această comoară, astfel încât cele mai bune idei și sfaturi pe care ni le dau bătrânii noștri să fie cunoscute şi folosite în comunitate”, ne-a spus Ancuța Daniela Belu, primarul localității.

Și cum tradiția trebuie păstrată, joi, 17 Aprilie 2014, începând cu orele 16:00, în incinta sediului primăriei va avea loc a patra întâlnire a ”Sfatului Bătrânilor” din Mihail Kogălniceanu. La aceasta ședință de lucru, reprezentanții administrației publice locale vor prezenta într-un raport de activitate realizările celor trei luni care au trecut de la ultima întâlnire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *