duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > IT Mania > Sfaturi pentru autonomia bateriei telefonului

Sfaturi pentru autonomia bateriei telefonului

Dacă este după-amiază iar bateria telefonului vostru arată că mai are 15%, cel mai probabil vă gândiți că pentru a economisi energie, va trebui să ucideți toate procesele de fundal, să opriți funcții precum internet sau bluetooth sau să nu folosiți camera. Și cu toate astea, tot ar trebui să folosiți telefonul pentru diverse activități până când veți reuși să ajungeți acasă. Dacă vă întrebați dacă e bine să telefonați sau e mai util să trimiteți sms-uri, iată un mic ghid care va poate fi de ajutor.

Surprinzător sau nu, componenta care consumă cea mai multă baterie este ecranul telefonului. Pe unele telefoane reușește chiar să consume la fel de multă baterie ca și procesorul acestuia, atunci când este folosit la maxim. Asta înseamnă că dacă folosiți telefonul pentru a trimite mesaje sau pentru a vă juca, consumați mult din resursele bateriei pentru că ecranul stă aprins tot timpul.

Așadar, cel mai indicat ar fi să setați nivelul luminozității ecranului. Ecranele LCD sunt o mare problemă pentru că ele folosesc o lumină de fundal pentru a ilumina întreg ecranul. Ecranele OLED sunt mai eficiente pentru că doar pixelii care sunt folosiți consumă energie. Asta înseamnă că dacă folosiți un telefon cu ecran OLED, dacă alegeți o culoare de fundal închisă pentru ecran, atunci veți economisi energie.

Modul cel mai economic pentru telefon este cel Avion, care va închide însă toate funcțiile radio din telefon, și îl face inutilizabil dacă asteptați un telefon sau un email.

Dacă vă întrebați ce este mai bine să folosiți, datele Wi-Fi sau cele mobile, ei bine, depinde de ce aveți de gând să faceți. Dacă vă aflați într-o zonă acoperită cu Wi-Fi, de multe ori este o metodă mai bună decât 3G-ul. Testele au arătat că atunci când trimiteți mesaje sau email-uri, se consumă mai puțină baterie. Răspunsul este că față de 3G, viteza Wi-fi este mai mare, și veți primi mai multe date, într-un timp mai scurt. Dacă vă aflați în tren sau în mașină, conexiunea 3G va consuma mai mult din cauza faptului că se trece des prin mai multe antene.

Dacă nu sunteți în mișcare, și așteptați un simplu sms, cel mai indicat ar fi însă să dezactivați conexiunea Wi-FI pentru că se consumă mai multă energie atunci când tineți activată în fundal o conexiune Wi-Fi decât una 3G.

Nu doar hârtile din telefon solicită la maxim suportul GPS, din ce în ce mai multe aplicații întreabă telefonul unde anume se află, și din acest motiv este bine să dezactivați funcția dacă nu o folosiți. Și dacă vorbim de aplicații, cele gratuite vor consuma mai multă energie decât cele plătite. Acest lucru se datorează reclamelor rulate în acestea aplicații gratuite.

Și în final, avem și o surpriză ! Dacă ați fost vreodată tentat să trimiteți un sms în loc să sunați pentru că ați crezut că mesajul va fi transmis mai rapid, și ați putea salva bateria telefonului, ei bine v-ați înșelat.

Odată ce un apel se conectează, consumul de energie se reduce la toate aplicațiile, cu excepția bandei radio, iar display-ul se închide automat. Așa că dacă nu cumva tastezi foarte repede, cu cât ți mai mult aprins ecranul pentru a tasta, consumi energie mai multă decât un apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *