luni, 28 septembrie 2020
Acasă > Social > Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Galerie foto

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Galerie foto

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită duminică, în cadrul unui eveniment la care au luat parte peste 30.000 de pelerini din toată țara.

Slujba a fost oficiată de Preafericitul Daniel şi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, alături de un sobor de 100 de preoţi.

La finalul ceremoniei Patriarhul Daniel s-a adresat miilor de oameni adunați în fața Catedralei, mulțumindu-le celor care au ajutat financiar pentru ridicarea acestei construcții, care nu este finalizată.

Credincioșii au putut apoi să se închine în lăcaşul de cult şi în Sfântul Altar.

Patriarhia Română a anunțat că accesul pelerinilor în Sfântul Altar va fi permis până joi, 29 noiembrie 2018.

Potrivit Patriarhiei, piatra de temelie a Catedralei Mântuirii Neamului a fost sfinţită în 29 noiembrie 2007. În data de 4 septembrie 2016 a fost oficiată prima liturghie la Catedrală. Lăcaşul de cult este finalizat în proporţie de 95%.

In actul de sfințire semnat de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Patriarhul Daniel şi toţi ierarhii prezenţi a fost prezentată istoria Catedralei Mântuirii Neamului, pornind de la perioada de după Războiul de Independenţă până în prezent.

„Împlinind dorința înaintașilor săi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, după întronizarea sa ca Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române (30 septembrie 2007), a reluat cu prioritate proiectul Catedralei Mântuirii Neamului și a săvârșit slujba de punere a pietrei de temelie pe amplasamentul din Dealul Arsenalului, la 29 noiembrie 2007, în ajunul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României”, se menţionează în document.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *