Acasă > Social > SIBIU. Un copil de trei ani și doi adulți, diagnosticați cu gripa porcină în ultima săptămână

SIBIU. Un copil de trei ani și doi adulți, diagnosticați cu gripa porcină în ultima săptămână

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu au raportat miercuri alte trei cazuri de gripă AH1 în județul Sibiu în decursul unei săptămâni, cazurile fiind la un copil de trei ani și la doi adulți. Au fost recoltate din spital șase probe pentru detectare de virus gripal, dintre care trei au reieșit pozitive pentru virusul gripal tip A H1 pandemic 2009, potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

„Au fost recoltate din spital 6 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care 3 sunt pozitive pentru virus gripal tip A H1 pandemic 2009. Este vorba de un copil de 3 ani din Sibiu, un bărbat de 61 ani din Sibiu, respectiv un bărbat de 56 ani din Veștem, toți nevaccinați. Alte două probe au rezultat negativ, iar una este în curs de investigare. De asemenea, au fost recoltate 3 probe pentru detectare de virus gripal în sistem sentinelă, care sunt negative”, se arată în comunicatul de presă al DSP Sibiu.

Potrivit sursei citate, în luna februarie au fost raportate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Sibiu un număr de 13 cazuri de gripă, între care 12 sunt de gripă AH1 și unul de gripă sezonieră. O femeie, în vârstă de 28 de ani, a murit pe 1 februarie, iar la autopsie s-a stabilit că avea virusul gripal AH1.

 

 

sursa:reporterntv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *