miercuri, februarie 19, 2020
Acasă > Eveniment > Sile și Nuțu Cămătaru sunt cercetați din nou

Sile și Nuțu Cămătaru sunt cercetați din nou

Acțiune de amploare a oamenilor legii în această dimineaţă la două clanuri de interlopi din Capitală. Este vorba despre 115 descinderi la clanurile cunoscute sub numele de “Cămătarii” şi “Sportivii”, într-un dosar de tentativă de omor, lipsire de libertate şi şantaj. 80 de persoane, printre care Sile şi Nuţu Cămătaru, au fost duse la audieri.

Percheziţiile au fost realizate în cadrul unei acțiuni de destructurare a celor două clanuri acuzate, printre altele, de infracţiuni de violenţă. Astfel, în perioada 2008 – 2012, au avut loc mai multe conflicte stradale în care s-au folosit și arme de foc, pentru preluarea supremației în București.  Cel mai cunoscut este conflictul violent care a avut loc în Popeşti-Leordeni, în noiembrie anul trecut, când un bărbat a fost împuşcat în piept.

Poliţia Română şi procurorii DIICOT, cu sprijinul DGIPI şi SRI, au efectuat peste 100 de percheziţii în Bucureşti, Teleorman, Ilfov, Giurgiu şi Argeş. La acțiune au participat peste 400 de polițiști.

Potrivit anchetatorilor, sunt vizate persoane care fac parte din cele mai importante grupări infracţionale din Bucureşti şi Ilfov,  conduse de liderii Ion Balint, zis “Nuţu Cămătaru” şi Vasile Balint, zis “Sile Cămătaru”, respectiv Florin Robert Nica zis “Nica” şi Cristian Radu Roşca, zis “Roşca”. Vor fi efectuate cercetări faţă de 67 de învinuiţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *