Simona Halep, cetățean de onoare al orașului Constanța

Rezultatele excepţionale ale Simonei Halep și parcursul fără greșeală de până acum de la Australian Open nu trec neobservate în orașul natal al sportivei. Consilierii locali lucrează la un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Constanţa.

„Considerăm că Simona Halep, prin activitatea sa sportivă, este o mândrie pentru Constanţa şi pentru constănţeni. Fiecare meci disputat de Simona în marile competiţii internaţionale, fiecare victorie pe care şi-o adaugă în palmares, reprezintă o onoare, atât pentru oraşul, cât și pentru țara noastră. Sportivi de talia Simonei Halep sunt promotori ai valorilor Constanței,” au declarat promotorii inițiativei.

Sportivii din Constanța sunt alături de Simona Halep şi spun că aceasta a muncit foarte mult pentru performanțele obținute.

“E un lucru foarte bun, a muncit mult, de mică, și merită. Dacă o ține așa cu siguranță va ajunge departe.” a spus antrenorul de tenis Costel Adrian Bordei.

Simona Halep este clasată pe locul unsprezece WTA, cu mari șanse să intre în primele zece jucătoare ale lumii, după turneul din Australia. În 2013, sportiva când a reușit să câștige nu mai puțin de patru turnee.

De-a lungul timpului, au fost acordate titluri de cetățean de onoare unor mari sportivi constănțeni precum Simona Amânar, Cătălina Ponor, Francisc Vaştag, Leonard Doroftei, Gheorghe Hagi, Laurenţiu Toma sau Ionuţ Stănescu.

Autor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.