Simona Halep susține campania ”Grijă pentru copii”

Simona Halep, cea mai bună jucătoare profesionistă de tenis din țara noastră, s-a alăturat marți luptei pentru viața copiilor născuți prematur, prin campania ”Grijă pentru copii”, lansată în urmă cu doi ani de Dorna și Asociația ”Salvați Copiii”.

Acest demers contribuie cu dotarea de echipamente medicale de specialitate pentru maternitățile din țară, dar și la o informare corectă asupra problematicii nașterii premature.

”Am ales să susțin această campanie pentru că am o relație specială cu copiii din jurul meu. Știu cum este să lupți din greu pentru pentru ceea ce îți dorești, să întâmpini obstacole și cu toate acesta să mergi mai departe. Nu pot să îmi imaginez cum este pentru acești copii care, înainte să afle ceea ce înseamnă viața sunt nevoiți să lupte pentru ea”, a declarat Simona Halep.

Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizației Salvați copiii, a arătat: ”Copiii prematur au șanse 90 la sută să trăiască, dacă beneficiază de îngrijire corespunzătoare în perioada intrauterină și de echipamente performante imediat după naștere. Mulțumim Simonei că se implică în proiect”.

Petre Șandru, director Coca Cola România, a spus: ”Majoritatea spitalelor nu au suficiente dotări pentru copiii născuți prematur. Iată motivul pentru care de doi ani facem acest proiect. Ne bucurăm că Simona Halep a venit alături de noi”.

Miruna Smeureanu, director de comunicare Coca Cola, a menționat: ”În 2013 și 2014 am susținut 30 de maternități cu echipamente necesare copiilor născuți prematur. La nivelul fiecărui an ajutăm cam 3.000 de asemenea cazuri”.

În România, 1 din 10 copii se naște prematur și are nevoie de îngrijire specială încă din prima oră de viață, ceea ce necesită echipamente medicale performante și medici specializați.

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă, principala cauză fiind nașterile premature. O treime din aceste decese pot să fie prevenite prin dezvoltarea de programe de educare a tinerelor mame.

Sursă foto: sport.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *