luni, februarie 24, 2020
Acasă > Sport > Simona merge mai departe

Simona merge mai departe

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 3 şi locul 3 WTA, s-a calificat, marţi, în turul doi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a trecut, cu scorul de 6-2, 6-2, de brazilianca Teliana Pereira (locul 91 WTA).

Halep a învins-o pe Teliana Pereira (Brazilia), poziţia 88 în ierarhia mondială, în runda inaugurală, după o oră şi cinci minute.

“Este un start bun. Am fost agresivă şi am controlat jocul. Am făcut un meci bun şi am servit foarte bine. A fost puţin dificil să joc din cauza vântului. Mingea zbura diferit, dar am administrat bine această situaţie. Voi da tot ce am mai bun pentru a ajunge cât mai departe la Wimbledon”, a spus la finalul partidei Simona Halep, conform DigiSport.

În turul doi, Simona Halep o va întâlni pe Lesia Ţurenko (Ucraina), jucătoare venită din calificări şi locul 170 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-0, de Dinah Pfizenmaier (Germania), poziţia 116 în clasamentul mondial.

Halep şi Ţurenko s-au întâlnit de trei ori în carieră, de fiecare dată victoria revenindu-i sportivei din România. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc în 2013, în calificările de la s-Hertogenbosch, şi s-a încheiat cu scorul de 6-3, 6-1.

Pentru calificarea în turul doi la Wimbledon, Simona Halep va primi 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 43.000 de lire sterline.

Din cele cinci sportive din România care au jucat ieri pe gazonul de la Wimbledon, numai Halep și Irina Begu au trecut mai departe, ultima trecând cu scorul de 1-6, 6-4, 7-5 de reprezentanta Franței, Virginie Razzano.

Sorana Cârstea a fost eliminată în trei seturi de americanca Duval, scor 4-6, 6-3, 1-6, Andreea Mitu de Agnieszka Radwanska, scor 2-6, 1-6, iar Alexandra Cadanţu de către Camila Giorgi, scor 1-6, 6-7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *