vineri, 14 august 2020
Acasă > Sanatate > Sindicaliștii din Sănătate amenință cu noi proteste

Sindicaliștii din Sănătate amenință cu noi proteste

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas încep, în 23 iunie, protestele şi până în 4 iulie vor picheta ministerele Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor, pentru a cere creşterea cu zece la sută a salariilor din sănătate şi asistenţă socială şi un contract colectiv de muncă în sectorul sanitar.

“În primul rând, este vorba de deblocarea posturilor  în sectorul de Sănătate și Asistență Socială. În al doilea rând, este vorba despre o creștere salarială de minim 10% pentru persoanele din cele două sectoare, pentru că la momentul acesta, prin politicile din 2009 și până în prezent, prin faptul că a crescut salariul minim pe economie, s-au egalizat 27 de trepte de salarizare. Spre exemplu, o infirmieră nou angajată are același salariu cu o infirmieră cu 30 de ani vechime. S-a ajuns într-o situație inacceptabilă.” a declarat Nicolae Manea, liderul sindicatului SANITAS Constanţa.

O altă mare nemulţumire a sindicaliştilor este legată de faptul că, la aproape şase luni de la semnarea contractului colectiv de muncă, acesta nu a fost publicat încă în Monitorul Oficial.

“O a treia revendicare o reprezintă publicarea în Monitorul Oficial a contractului colectiv de muncă din domeniul Sănătate. L-am semnat în decembrie și până în iunie nu este publicat. Mai lipsește un ordin al ministrului Muncii.” a precizat Nicolae Manea,  liderul sindicatului SANITAS Constanţa.

Programul protestelor debutează luni, 23 iunie, timp de două săptămâni urmând a avea loc acţiuni de pichetare a sediilor ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor.

„ Începând cu data de 23, în fiecare zi vor fi pichetate pe rând, timp de două ore, cele trei ministere implicate. Adică, în primele trei zile Ministerul Sănătății, o zi Ministerul Muncii, apoi Ministerul Finanțelor și următoarea săptămână, la fel.” a spus Nicolae Manea,  liderul sindicatului SANITAS Constanţa

Chiar dacă anunţatele acţiuni de protest vin ca o decizie sindicală de la centru, Nicolae Manea nu exclude posibilitatea ca sindicaliştii să protesteze şi pe plan local.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *