Sindicatul fotbaliştilor români condamnă afirmaţiile rasiste la adresa antrenorului Marius Şumudică

  •  
  •  
  •  
  •  

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România condamnă ferm comentariile rasiste si xenofobe la adresa antrenorului român Marius Șumudică care recent și-a încheiat contractul cu Gazișehir Gaziantep FK din Turcia.

Respectăm dreptul la liberă exprimare, însă atitudinea și mesajele comentatorului TV Erman Toroglu au depășit cu mult granițele unor comentarii/opinii decente.

Ne manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care dl Erman Toroglu a găsit de cuviință să facă aprecieri la adresa lui Marius Șumudica cu atât mai mult cu cât acesta este un fost fotbalist și arbitru. Nu există nicio justificare pentru termenii și calificativele utilizate de acesta într-o dezbatere televizată la un post de televiziune respectabil așa cum este Aspor.

Cerem postului de televiziune Aspor să adreseze, în numele canalului TV, scuze publice dlui Marius Șumudica și le recomandăm acestora să-și aleaga în viitor mai cu grijă colaboratorii.

De asemenea, cerem o reacție fermă din partea autorităților turce, similara cu cea pe care au avut-o în cazul arbitrului român Sebastian Colțescu, altminteri toate pledoariile antirasiste și antidiscriminare perorate în spațiul public le vom considera a fi fost ”vorbe goale” fără acoperire în respectarea unor principii mult clamate, se arată într-un comunicat al Asociației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *