Acasă > Ultima ora > Sindicatul Liber Alum Tulcea anunță declanșarea grevei generale

Sindicatul Liber Alum Tulcea anunță declanșarea grevei generale

Contractul colectiv de muncă de la uzina Alum a fost renegociat, deoarece pe 15 mai a expirat. Însă de atunci și până acum salariații nu au avut nici un câștig. Dacă în următoarea lună nu se va ajunge la nici un rezultat, Sindicatul Liber Alum a luat hotărârea de a notifica Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea cu privire la declanşarea conflictului de muncă. Toţi cei 67 de membri ai Adunării Generale a Salaria­ţilor au votat, săptămâna trecută, pentru declanşarea grevei generale.

„Motivul declanşării conflictului de muncă este acela că pe data de 15 a expirat valabilitatea Contractului Colec­tiv de Muncă pentru anul 2014, iar reprezentanţii patronatului au tratat cu indiferenţă solicitările şi argumentele reprezentanţilor salariaţilor, participând la doar două întâlniri în aproape două luni, cu singura propunere de îngheţare a tuturor drepturilor salariale”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber Alum, Gheorghe Dragu.

Solicitările de la care au pornit negocierile au fost, pe de o parte, de majorare a fondului de salarii cu 15% şi, de asemenea, compensarea în cazul unor concedieri colective cu minim patru salarii medii pe unitate.

„Am pornit de la aceste solicitări pentru că din partea patronatului oferta a fost zero, adică de îngheţare a actualului contract colectiv. Sau, salariaţii nu mai acceptă acelaşi nivel al salarizării în condiţiile în care cheltuielile cu utilităţile au crescut faţă de anul trecut”, a adăugat Gheorghe Dragu, preşedintele Sindicatului Liber Alum.

La nivelul Alum Tulcea, salariul mediu net este de circa 1700 de lei, în condiţiile în care majoritatea salariilor sunt sub 1500 de lei net.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *