Sinteza evenimentelor la frontiera in ultimele 24 de ore

  •  
  •  
  •  
  •  

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera au desfasurat activitati specifice in zona de competenta care au vizat supravegherea si controlul frontierei de stat, prevenirea si combaterea migratiei ilegale si infractionalitatii transfrontaliere. Principalele evenimente inregistrate:

Frontiera cu Republica Ucraina:

Tigari ascunse in plafonul si peretii laterali ai unui microbuz

Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Siret, judetul Suceava, impreuna cu lucratorii vamali au descoperit, ascunse in plafonul si peretii laterali ai unui microbuz marca Mercedes Benz, cantitatea de 750 pachete tigari.

Soferul microbuzului, cetatean ucrainean, a fost sanctionat contraventional de catre lucratorii vamali cu amenda in valoare de 7.500 lei, iar tigarile, in valoare de 900 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

Totodata, microbuzul a fost indisponibilizat pana la achitarea amenzii contraventionale.

Frontiera cu Republica Moldova:

Lucrare penala pentru contrabanda intocmita de politistii de frontiera ieseni

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, judetul Iasi, au intocmit lucrare penala unui cetatean roman care a incercat, pentru a doua oara in decursul unui an, sa introduca ilegal in Romania tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

Cele 5.600 tigarete marca Winston Blue cu timbru de acciza R. Moldova erau ascunse in peretele cabinei camionului pe care acesta il conducea, fiind confiscate de catre lucratorii vamali.

Depistat in trafic fara permis de conducere

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari, judetul Iasi, au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, unui cetatean roman, in varsta de 27 ani, care a fost depistat in trafic conducand un moped, desi nu detinea permis de conducere.

Pescuit ilegal pe un pod de gheata la Stanca

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca, judetul Botosani, in cadrul unei actiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, au descoperit doua persoane de sex masculin, cetateni romani, domiciliati pe raza judetului, care pescuiau pe podul de gheata format pe lacul de acumulare Stanca Costesti, folosind o plasa monofilament cu lungimea de aproximativ 70 de metri si latimea de 5 metri.

Lucratorii nostri au intocmit celor doi barbati dosar penal pentru savarsirea infractiunii de producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament in apele continentale si in apele maritime interioare, documentele urmand a fi inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Saveni.

Garda de Coasta:

Plase de pescuit, in lungime de peste 13 kilometri, confiscate

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Tulcea – Garda de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, ocazie cu care, beneficiind de sprijinul informativ al D.I.P.I. – S.I.P.I. Tulcea, au identificat un cetatean roman care transporta, cu un autoturism, 67 de plase de pescuit, in lungime totala de 13.400 metri, fara a avea documente legale.

Pentru marfa transportata, conducatorul auto a prezentat un aviz de insotire a marfii care prezenta indicii de falsificare.

Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii plasele si 3.850 plute pentru plase tip setca, evaluate la aproximativ 6.130 lei, precum si avizul de insotire a marfii pana la finalizarea cercetarilor, iar persoana in cauza este cercetata pentru savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea plaselor tip monofilament.

Frontiera cu Republica Serbia:

Tigari de contrabanda confiscate la Moravita

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravita, judetul Timis, impreuna cu inspectorii vamali au descoperit, ascunse si nedeclarate, in portbagaj, in aripile laterale, la motor si intr-un locas special amenajat in locul rotii de rezerva ale unui autoturism condus de un cetatean roman, cantitatea de 4.500 pachete tigari, marca Marble, cu timbru Serbia.

Cetateanul roman, in varsta de 46 ani, domiciliat pe raza judetului Timis, a declarat ca intentiona sa introduca ilegal tigarile in tara, pentru a le comercializa ulterior.

Politistii de frontiera au luat masura intocmirii actelor premergatoare inceperii urmaririi penale pentru sofer sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar tigarile si autoturismul au fost ridicate in vederea confiscarii de catre inspectorii vamali.

Autoturism radiat in Germania, descoperit la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Fontiera Oravita au descoperit, la controlul de frontiera, un barbat domiciliat pe raza judetului Caras Severin, care conducea un autoturism inmatriculat in Germania, ce figura radiat din circulatie.

Persoanei in cauza i s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat, placutele fiind ridicate in vederea retinerii pana la finalizarea cercetarilor.

Frontiera cu Republica Ungaria:

Migranti depistati la frontiera

O patrula a politistilor de frontiera din cadrul S.P.F. Bors, judetul Bihor, aflata in misiune in zona de competenta, a depistat doua persoane de sex masculin, un cetatean algerian si un cetatean marocan, in varsta de 19 respectiv 16 ani, care incercau sa treaca, pe jos, ilegal frontiera romano-ungara.

Cele doua persoane au fost retinute la aproximativ 30 de metri fata de linia de frontiera si au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari.

Politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Substituire de persoana depistata la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, au depistat o persoana de sex masculin, cetatean roman, in varsta de 20 ani, domiciliat pe raza judetului Prahova, care a incercat sa treaca ilegal frontiera, prezentand la control o carte de identitate romaneasca apartinand altei persoane.

Barbatul a declarat ca intentiona sa ajunga in Spania si a apelat la aceasta metoda deoarece nu poseda documente de identitate.

Lucratorii nostri au luat masura intreruperii calatoriei persoanei in cauza si cercetarii acesteia sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *