vineri, ianuarie 24, 2020
Acasă > Administratie > Sistem nou de apostilare la Prefectura Constanţa

Sistem nou de apostilare la Prefectura Constanţa

Instituția Prefectului Județul Constanța organizează vineri, 13 decembrie, începând cu ora 10.00, în Sala ,,Remus Opreanu”, o conferință de presă dedicată promovării proiectului ,,Sistem interoperabil centralizat pentru evidenţa apostilei eliberate de către intituţiile prefectului pentru actele oficiale administrative”. Acțiunea are ca scop aducerea în atenția publicului interesat noul sistem de apostilare.

Proiectul ,,Sistem interoperabil centralizat pentru evidenţa apostilei eliberate de către intituţiile prefectului pentru actele oficiale administrative” este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Societăţii Informaţionale, și este implementat de Ministerul Afacerilor Interne prin Direcţia Generală pentru Îndrumarea şi Controlul Instituţiei Prefectului. Proiectul are o valoare totală de 2.039.818,61 lei din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.645.015,01 lei. Perioada de implementare este de şase luni ( 08.07.2013-08.11.2014). Prin acest proiect se promovează un sistem de operare modern, sigur şi cu costuri mici.
Apostila este o ştampilă sau un certificat eliberat de autorităţile competente ale unui stat semnatar al Convenţiei de la Haga, pentru acte oficiale întocmite în statul respectiv, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenţiei. Apostila atestă originea actului oficial în vederea înlesnirii folosirii actelor oficiale în afara graniţelor statului emitent. Convenţia Apostila este ratificată de 105 state ( la data de 1 mai 2013).
În cadrul Instituţiei Prefectului Județul Constanța apostila se eliberează prin intermediul Biroului Apostilă  situat la parter, camera 31.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *