Sistem modern de electricitate, la Năvodari

Ministerul  Energiei anunță că ieri a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă între Ministerul Energiei și E-Distribuție Dobrogea, prin Fondul pentru Modernizare, în valoare totală de 47,71 milioane de lei, pentru dezvoltarea, modernizarea și sistematizarea instalațiilor electrice de medie tensiune ale stației de transformare Năvodari, în vederea distribuției și furnizării energiei electrice la standardul de performanță propus.

Beneficiarii sunt locuitorii din zona Năvodari, care, în sfârșit, vor avea un sistem modern de electricitate.
„În Dobrogea sunt concentrate unele dintre cele mai importante unități de producție de energie verde, inclusiv Cernavodă. Dezvoltarea rețelei de distribuție este vitală pentru sistemul energetic național. Susținem în mod ferm modernizarea rețelelor de distribuție. Această investiție este o veste bună atât pentru marile companii, cât și pentru consumatorii casnici, mă gândesc aici și la cei care și-au făcut unități de cazare în Năvodari”, explică Sebastian Burduja, ministrul Energiei.
Monica Hodor, director general al companiilor E-Distribuție: ”Tranziția energetică în mijlocul căreia ne aflăm acum este posibilă doar prin intermediul investițiilor, iar la baza acestora stau investițiile în rețelele de transport și distribuție a energiei electrice. Sursele de finanțare nerambursabilă, așa cum este și Fondul pentru Modernizare, sunt una dintre pârghiile care vin atât în sprijinul companiilor, pentru implementarea planurilor lor de investiții, cât mai ales în sprijinul cetățenilor care vor beneficia de servicii mai bune și sustenabile”.

80% din valoarea proiectului este asigurată de Fondul pentru Modernizare, restul, de către E-Distributie Dobrogea.

Companiile E-Distribuție operează rețele de 133.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Sud Muntenia (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

Sursa: Ministerul Energiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *