Acasă > Politica > Situația Oltchimului nu a fost rezolvată, iar angajații au reluat protestele.

Situația Oltchimului nu a fost rezolvată, iar angajații au reluat protestele.

Protestele de la Oltchim continuă. Peste 500 de salariaţi ai combinatului au ieşit şi astăzi pe platforma industrială a combinatului pentru a-şi striga nemulţumirile. Liderul sindicatului a plecat la Bucureşti pentru a relua negocierile, în speranţa că va obţine plata salariilor şi reluarea producţiei. La rândul lor, avocaţii lui Dan Diaconescu încearcă să demonstreze că omul de afaceri are banii necesari. Aceștia aduc drept argument un document făcut public joi, potrivit căruia Diaconescu are banii într-un cont din Olanda. Sosit la negocieri cu puţin timp înainte de avocaţii lui Dan Diaconescu, liderul sindical Mihai Diculoiu a declarat că protestele reluate de angajaţii de la Oltchim sunt ilegale, chiar și în contextul în care nu există nicio garanție atât din partea Ministerului Economiei, cât și a lui Dan Diaconescu.

Între timp protestele au fost reluate la Oltchim. Peste 500 de salariaţi au manifestat în faţa combinatului, pentru a treia zi consecutiv. Oamenii spun că au ajuns la limita răbdării. Ei cer repornirea rafinăriei şi plata salariilor restante pe lunile august şi septembrie.

Problema Oltchimului a intrat și în vizorul Serviciul Român de Informaţii, care a întocmit 190 de rapoarte despre situaţia de la Oltchim de-a lungul timpului. Șeful SRI, George Maior, a declarat că situația de acolo a fost întotdeauna cunoscută.

Aceleași afirmații le-a făcut și şeful SIE, Teodor Meleşcanu, care a declarat că privatizarea unei societăţi mari poate afecta siguranţa naţională.

Reacţia celor doi apare după ce joi premierul Victor Ponta a declarat că situaţia de la Oltchim a fost monitorizată de Serviciul Român de Informaţii şi că va cere rapoartele care au fost întocmite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *