vineri, 14 august 2020
Acasă > Social > Situaţia traficului la ora 11:30

Situaţia traficului la ora 11:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliție, că la această oră (11:30), din cauza cantităților mari de zăpadă, circulaţia rutieră este închisă temporar pe tronsonul Lehliu – Feteşti al autostrăzii A2, numai pe sensul de circulație București – Constanța și pe sectoarele a zece drumuri naționale, după cum urmează:

                DN22A Nalbant – Nicolae Bălcescu – Ciucurova (județul Tulcea);

                DN22D Măcin – Caugagia (județul Tulcea);

                DN22E Garvăn – I.C. Brătianu (județul Tulcea);

                DN22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);

                DN24D Vârlezi – Tulucești (județul Galați);

                DN3 Călărași – Murfatlar (județul Constanța);

                DN39B pe raza localității Olimp (județul Constanța);

                DN39C pe raza localității Neptun (județul Constanța);

                DN39D pe raza localității Jupiter (județul Constanța);

                DN3C Constanţa – Ovidiu.

De asemenea, pe alte zece căi rutiere de importanță națională sunt instituite restricții privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere sau limita de viteză maxim admisă, după cum urmează:

                autostrada A2, tronsonul Fetești – Lehliu, numai pe sensul de circulație Constanța – București, se circulă cu viteza de maximum 50 km/h;

                DN 10 Cislău (judeţul Buzău) – Braşov, peste 7,5 tone;

                DN 22 pe tronsonul Râmnicu Sărat (județul Buzău) – limita cu judeţul Brăila, peste 3,5 tone. În județul Tulcea, pe sectoarele Jijila – Garvăn și Văcăreni –Isaccea ale DN 22, se circulă alternativ, pe un singur sens de deplasare, cu restricție pentru autovehiculele de peste 7,5 tone. În continuare, de la Baia (județul Tulcea) la Ovidiu (județul Constanța) se circulă cu restricție pentru autovehiculele de peste 3,5 tone;

                DN 22A Saraiu – Hârșova (județul Constanța), peste 3,5 tone;

                DN 23 Olăneasca (Brăila) – Brăila, peste 7,5 tone;

                DN 29A Dorohoi – Rădăuți Prut (județul Botoșani), peste 3,5 tone, între orele 10:00 și 14:00;

                DN 24D Bălăbănești – Vârlezi (Galați), peste 3,5 tone;

                DN 2C Costești – Padina (județul Buzău), peste 3,5 tone;

                DN 3B Călărași – Fetești (județul Ialomița), peste 7,5 tone;

                DN 7C între kilometrii 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), peste 7,5 tone. Amintim însă participanților la trafic faptul că, până la sfârșitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) și km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

În egală măsură, informăm că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, autoritățile din această țară au oprit temporar circulația rutieră pentru autovehiculele de marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care vin dinspre punctele de trecere a frontierei cu România, din localitățile Jimbolia și Stamora Moravița ale județului Timiș și din localitatea Naidăș a județului Caraș-Severin. În schimb, este permisă circulația acestora dinspre punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I al județului Mehedinți.

În consecință, nici autoritățile române nu permit ieșirea din țară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, acestea fiind oprite în parcările de pe drumurile naționale care converg spre punctele de trecere a frontierei, anterior menționate.

În cele din urmă, menţionăm că nu sunt porturi închise traficului maritim ori fluvial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *