duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Social > Situație cutremurătoare la Iași

Situație cutremurătoare la Iași

Acuzații grave între conducerea Spitalului de Psihiatrie din Iași și unul dintre angajați. Totul a pornit după ce conducerea unității medicale a decis să-i desfacă contractul de muncă infirmierei Daniela Papuc. Aceasta a fost prinsă în timp ce îl lovea pe un pacient cu o coadă de mătură. Soțul infirmierei, angajat la același spital, nemulțumit de această hotărâre a început să acuze spitalul de rele practici. Acesta a declarat că bolnavii sunt puși să muncească pe terenul agricol din curtea spitalului având acces la unelte agricole, inclusiv topor, iar uneori medicii îi închid pe bolnavi la dușuri și mulți dintre ei sunt legați de paturi. Conducerea spitalului infirmă aceste acuze, precizând că, bărbatul are numeroase abateri și din această cauză a început să arunce acuze.

“Ultima sancțiune pe care conducerea, împreună cu juristul unității medicale, a aplicat-o domnului Papuc a fost reținerea din salariu a unui procent de 10% pentru trei luni de zile. Asta pentru că infirmierul Papuc a închis 20 de bolnavi într-un spațiu mic, fără a fi supravegheați și a plecat în pădure să culeagă ciuperci”, a declarat dr. Sebastian Potomeanu, managerul spitalului.

Din fericire pentru bolnavii, bătăile aproape au încetat. Și asta pentru că în urmă cu șașe luni au fost montate camere de supraveghere pe toate pavilioanele. Cu privire la acuzațiile aduse directorul medical cum că ar pune pacienții la muncă, acesta a declarat că nu deține teren în curtea spitalului, iar bolnavii care fac diferite activități agricole fac parte din programul de ergoterapie. În unitatea medicala sunt internați 365 de bolnavi periculoși pe 220 de paturi, 20 dintre acestea fiind montate printre paturile celorlalți bolnavi, deoarece nu există spațiu.

Redactor. Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *