Monday, 24 September 2018
Acasă > Social > Skijet-urile interzise în zonele în care înoată turiştii, pentru evitarea accidentelor

Skijet-urile interzise în zonele în care înoată turiştii, pentru evitarea accidentelor

Folosirea skijet-urilor în apropierea zonelor în care înoată turiștii a fost interzisă pentru evitarea accidentelor.

Măsura este prevăzută într-un ordin  semnat de ministrului Turismului, Bogdan Trif.

Actul normativ prevede că ambarcaţiunile cu motor nu mai pot avea acces la mai puţin de 300 de metri de zonele în care înoată turiştii.

Doar bărcile fără motor vor mai avea acces. Perimetrul va fi semnalizat, astfel încât să fie evitate accidentele.

“Schimbările sunt legate de zonele în care pot avea loc sporturile nautice. Concret, cei care vor să desfăşoare activităţi de agrement nautic cu ambarcaţiuni cu motor trebuie, de acum, să aibă delimitat perimetrul în care pot lansa ambarcaţiunile la apă.
De asemenea, pe o distanţă de 300 de metri de la zona în care turiştii pot înota vor avea acces doar ambarcaţiunile fără motor. După acest perimetru balizat corespunzător vor putea fi folosite şi mijloacele de agrement nautic cu motor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Turismului.

“O astfel de reglementare era absolut necesară, având în vedere că agrementul nautic este un fenomen care a luat amploare, mai ales pe litoral. De aceea, am considerat că acest ordin trebuie dat cât mai repede.

Nu mai putem permite ca, pe litoralul Mării Negre sau în oricare alt loc în care oamenii vin să se relaxeze sau să practice sporturi acvatice, să mai fie incidente nefericite. Totodată, îndemn turiştii care îşi petrec deja vacanţa pe litoral să respecte recomandările salvamarilor”, a menționat Bogdan Trif.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.