Acasă > Eveniment > Șoc la Daewoo Mangalia! Vicepreședintele societății, ridicat de DNA

Șoc la Daewoo Mangalia! Vicepreședintele societății, ridicat de DNA

Anchetele DNA nu au ocolit nici Șantierul Naval Daewoo Mangalia. Unul dintre oamenii importanți din conducerea acestui obiectiv important din sudul județului Constanța a fost ridicat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Este vorba despre vicepreşedintele  Paul Ilicenco, care este cercetat de către DNA în dosarul care îl vizează, printre alţii, pe preşedintele CJ Timişoara, Titu Bojin.

Două microbuze cu mascaţi şi un atoturism au descins în această dimineaţă la sediul conducerii şantierului naval din Mangalia. Percheziţiile l-au vizat doar pe vicepreşedintele Paul Ilicenco, iar  din biroul acestuia a fost ridicat şi calculatorul. Percheziţia a durat până la ora 13,15 când vicepreşedintele DMHI Mangalia a fost luat de mascaţi şi urcat în dubă pentru a fi transportat, pentru audieri, la DNA Bucureşti.

El ar fi încheiat, în numele şantierului naval un contract la preţuri supraevaluate, cu SC Ecomet West SRL a omului de afaceri George Didilă, cunoscut ca beneficiar al unor contracte din bani publici. Surse din şantier susţin însă că  oferta afaceristului nu s-a concretizat. Paul Ilicenco a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al DMHI Mangalia în februarie 2013, susţinut de PNL. Este inginer navalist şi lucrează de 33 de ani în şantierul din Mangalia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin (PSD), suspectat de fapte de corupţie, a fost ridicat de anchetatori de la locuinţa sa, miercuri dimineaţă, la ora transmiterii acestei ştiri având loc percheziţii la sediul CJ, la Direcţia Apelor Banat şi la mai multe primării din judeţ. Surse judiciare au explicat că acesta este cercetat pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *