Şomerii care își găseasc un loc de muncă înainte de încheierea perioadei de șomaj vor primi, în continuare, bani de la stat

  •  
  •  
  •  
  •  

Siguranța locului de muncă continuă să reprezinte o problemă în țara noastră. Rata șomajului crește de la o lună la alta și multe familii ajung să trăiască din ajutorul de șomaj. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, intenționează să îi sprijine pe cei aflați în situații de acest gen. Mai exact, șomerii care reușesc să își găsească un loc de muncă înaintea încheierii perioadei de indemnizație vor primi, în continuare, și o parte din ajutorul de la stat. Pe de altă parte, Gheorghe Bușu, directorul adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, consideră că șomerii nu ar trebui să mai beneficieze de indemnizație din momentul în care își găsesc un job. Acesta susține că cei mai defavorizați sunt studenții, care se lovesc de lipsa de experiență la angajare.

” Dacă își găsesc loc de muncă înseamnă că nu mai sunt șomeri. Ori ești șomer, ori ești angajat. Eu nu sunt de acord. Să le dea mai mult absolvenților, care își găsesc cu greu un loc de muncă. Eu cred că ar trebui stimulați mai bine angajatorii ca să-i primească pe absolvenți.” a declarat  Gheorghe Bușu, directorul adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Totodată, executivul vine şi în ajutorul tinerilor care își caută serviciu. Astfel, Guvernul a schimbat Legea ucenicei la locul de muncă, urmând ca acolo unde există un contract între angajator şi agenţia de ocupare, statul să acopere o parte din salariul ucenicului respectiv.

Autor: Camer Niță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *