Acasă > Politica > Sorin Grindeanu: ”Moţiunea de cenzură nu îşi mai are obiectul”

Sorin Grindeanu: ”Moţiunea de cenzură nu îşi mai are obiectul”

Sorin-GrindeanuPremierul Sorin Grindeanu a declarat, astăzi, la dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului că inițiativa PNL și USR reprezintă un drept constituțional, dar că ea nu mai are obiect.

“Avem un buget care aduce prosperitate și dezvoltare românilor. Avem toate pârghiile necesare pentru a implementa programul de guvernare pe care românii în decembrie l-au votat într-o proporție covârșitoare. Astăzi, avem ocazia să ne vedem din nou și asta la o lună de la învestirea actualului Guvern. Opoziția a depus o moțiune de cenzură. Este dreptul constituțional al colegilor noștri să facă acest lucru. E greu, totuși, să nu remarc că această moțiune nu-și mai are obiectul”, a spus Grindeanu.

Premierul a criticat de asemenea discursul din Parlament al președintelui Klaus Iohannis, arătând că ”dincolo de lozinci și de încercarea de a se agăța de protestele românilor pentru a-și reface credibilitatea”, șeful statului a arătat cât de mult își dorește să-și pună ”guvernul meu”.

Parlamentarii dezbat, astăzi, și votează moţiunea de cenzură depusă de PNL şi USR.

Documentul, intitulat “Guvernul Grindeanu – Guvernul sfidării naţionale. Nu legalizaţi furtul în România” conţine o serie de critici la adresa coaliţiei de guvernare.

Opoziția cere demisia Cabinetului Grindeanu pentru să-și asuma adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

La sfârșitul săptămânii trecute, Executivul a adoptat însă o nouă ordonanță de urgență prin care OUG nr. 13 privind modificarea Codurilor penale a fost abrogată.

UPDATE: Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost respinsă. Au fost 161 voturi ”pentru” şi 8 ”împotrivă”.

Pentru a fi adoptată, moţiunea de cenzură trebuia să întrunească voturile a 233 de parlamentari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *