Acasă > Administratie > Şoseaua costieră, un pas înainte

Şoseaua costieră, un pas înainte

După lungi aşteptări şi lupte birocratice, şoseaua de coastă care va lega Portul Tomis de Plaja Modern prinde contur. Patru firme au depus oferte pentru a construi primul tronson al şoselei care va avea o mare importanţă în peisajul turistic al Constanței.

Miercuri, la Primăria Constanța, a avut loc licitaţia privind procedura de achiziţie execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii „Amenajarea integrată a zonei de acces în Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern”. Patru firme au depus ofertele pentru construirea primului tronson al şoselei de coastă. Lupta cu birocraţia a fost anevoioasă iar impedimentele s-au văzut la licitaţia din primăvara acestui an, când niciun ofertant nu s-a arătat interesat de proiect. Acum, autorităţile au decis ca drumul să fie construit pe bucăţi astfel încât să poată fi evitate barierele legislative care stăteau în calea demarării construcţiei.

Drumul costier are ca scop asigurarea unei fluențe a traficului pietonal şi auto, prin evitarea zonei peninsulare. Lungimea totală a drumului de coastă este de 5,8 kilometri, iar fondurile necesare, aproximativ 10 milioane de euro, vin de la Ministerul Dezvoltării şi de la Uniunea Europeană.

Redactor: Silviu Calotă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *