miercuri, iunie 19, 2019
Acasă > Social > Spațiile de joacă din Constanța, degradate și inutile

Spațiile de joacă din Constanța, degradate și inutile

Parcurile de joacă destinate celor mici, aflate de cele mai multe ori între blocuri, au ajuns în stare avansată de degradare. Nici autoritățile nu-și mai bat capul să le schimbe fața, dar nici localnicii nu prea sunt obișnuiți să le păstreze.

Odată cu apariția celebrelor locuri de joacă pentru copii, aflate în incinta hypermarketurilor și a mall-urilor, toboganele și leagănele din micile părculețe destinate celor mici au rămas pustii. Primăria nu s-a mai îngrijit de mult de starea lor, iar vopseaua scorojită și rugina i-au determinat pe părinți să-și ducă odraslele în alte locuri de distracție, contracost.

Micile părculețe au rămas astfel, abandonate, până la orele serii, când, de cele mai multe ori, în locul copiilor vin adolescenți care sparg semințe și fumează. Vin chiar și pensionarii la o bârfă mică sau la o ”aducere aminte”. Reprezentanții Primăriei Constanța ridică din umeri atunci când sunt întrebați. Dacă în perioada verii nu se ocupă nimeni de întreținerea acestor spații de joacă, pentru a atrage copiii, este greu de crezut că în vor fi reabilitate odată cu începerea ploilor sau în sezonul rece.

Daniel Albu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *