vineri, 7 august 2020
Acasă > Sanatate > Spital modern la Lehliu-Gară

Spital modern la Lehliu-Gară

Unitatea medicală de la Lehliu-Gară, a fost înfiinţată în anul 1973 și de mai bine de 20 de ani nu s-au mai făcut îmbunătăţiri. Spitalul asigură servicii medicale pentru aproximativ 50.000 de locuitori ai judeţului. Autorităţile locale au semnat, pe 15 februarie 2013, primul contract de finanţare în cadrul Regio. Lucrările au început deja, iar termenul de finalizare al proiectului a fost prelungit cu încă 6 luni, până în noiembrie 2014, deoarece procedura de licitaţie a fost anevoioasă.

“Prin această investiţie se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, prin asigurarea unui acces egal al cetăţenilor din oraşul Lehliu-Gară şi ai comunelor învecinate la serviciile de sănătate. Fondurile nerambursabile Regio vor fi folosite la modernizarea şi echiparea infrastructurii Ambulatoriului integrat. De asemenea, se vor achiziţiona echipamente medicale şi se va construi o anexă cu rol de spaţiu tehnic”, a declarat prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob.

Proiectul „Modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Lehliu-Gară” are o valoare totală de peste 10 milioane  lei, din care peste 7 milioane de lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *