Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași a rămas fără tomograf

  •  
  •  
  •  
  •  

Computerul tomograf de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași, a ajuns obiect de mobilier. Aparatul cu o vechime de doi ani, s-a defectat și a ieșit și din perioada de garanție.

“CT-ul în momentul de față s-a  defectat, este vorba de o piesă, un cip electronic  care a cedat, firma care asigură managementul a  venit, a constatat defecțiunea, urmează ca să achiziționam zilele acestea piesa”, a declarat dr. Radu Terinte, directorul Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași.

Tomograful este folosit de cel puțin cinci ori pe zi, iar rezultatele obținute sunt foarte importante pentru diagnosticarea și tratarea bolilor.

“Avem patologie oncologică, este foarte  important că acești pacienți să fie investigați  și prin computer tomografie, avem multa  patologie traumatică, deci iarăși importanța  funcționării lui rezidă și din această patologie,  sigur că da, efectuăm CT cranio-cerebral, CT  toracic, abdominal”. a afirmat dr. Elena Macsim, șefa Laboratorului de Radiologie a Spitalului „Sfânta Maria”.

Acum toți pacienții sunt trimiși la o firmă privată pentru a-și efectua tomografii computerizate. Pentru repararea aparatului este nevoie de aproape 10 mii de lei.

Redactor. Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *