Acasă > Sanatate > Spitalul din Urziceni va fi demolat

Spitalul din Urziceni va fi demolat

Vechiul spital din Urziceni va fi demolat. Inițial s-a dorit reabilitarea spitalului, însă în urma unor verificări mai amănunțite s-a constatat că acest lucru ar fi mult prea costisitor și nerentabil.  Asociația ”Urziceniul Tău” ar dori însă să transforme unitatea medicală într-un cămin pentru persoanele vârstnice.

Un nou proiect a apărut pe masa consilierilor locali din Urziceni, județul Ialomița. Vechiul spital din oraș urmează să fie demolat.

„Spitalul nu a fost și nu este clădire de patrimoniu istoric-cultural. Orice unități sanitare peste 100 de ani trebuie demolate, întrucât microbii nu se vor scoate niciodată. Investiția în spitalul vechi în aceste condiții este nerentabilă. Mai bine faci altul nou și cu jumătate din suma care ar trebui pentru reabilitarea celui vechi“, a punctat Constantin Sava, unul dintre consilieri.

Însă nu toți consilieri locali au fost de acord cu această propunere.

„În vechiul spital, se pot face săli pentru diferite activități pentru bătrâni, s-ar putea face o sală muzeală. În ultimii trei ani, nu s-a investit nimic acolo, de aceea este în stare de degradare. Cele două clădiri au rezistat la două cutremure majore, fără a necesita reparație. Ar fi păcat să fie demolate“, a declarat Ciprian Rădulescu, unul dintre consilieri.

Nu doar consilierii au venit cu propuneri. Asociația „Urziceniul Tău“ își dorește să transforme vechiul spital în cămin pentru persoanele vârstnice cu fonduri nerambursabile.

„Transformarea fostei locaţii a unităţii medicale în cămin pentru persoane vârstnice este un lucru extrem de facil. În ciuda vechimii construcţiei, toate clădirile fostului spital sunt «în stare bună de funcţionare şi nu s-au găsit deficienţe în păstrarea acestora», aşa cum reiese din procesul-verbal de inventariere din 2011. Mai mult decât atât, vechea funcţiune a clădirilor nu impune modificări constructive majore, dat fiind faptul că pavilioanele cu saloane şi spaţiile administrative sunt deja structurate“, arăta, într-o petiție, Asociația „Urziceniul Tău“.

Demolarea vechiului spital a fost decisă, cu 12 voturi „pentru“ și două „împotrivă“.

Redactor: Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *