marți, februarie 18, 2020
Acasă > Social > Spitalul Județean Constanța, dotat cu RMN și sistem PACS

Spitalul Județean Constanța, dotat cu RMN și sistem PACS

Mai multe spitale judeţene şi din Bucureşti vor fi dotate cu 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS. Printre unitățile medicale beneficiare se află și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu a semnat ieri, în prezența premierului Mihai Tudose și a ministrului Sănătății Florian Bodog, contractul de achiziție și livrare a unui echipament de Rezonanță Magnetică și a unui sistem PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN) către Spitalul Clinic Județean „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Acestea urmează să fie livrate în următoarele luni și, până la sfârșitul anului, vor fi operaționale.  Noile aparate vor fi instalate la parterul Spitalului, în imediata apropiere a Unității Primiri Urgențe.

Țuțuianu a explicat că noile echipamente vor oferi posibilitatea unei diagnosticări mai rapide și mai precise.

În plus, vor fi reduse cheltuiele generate prin achitarea serviciilor de imagistică, asigurate în acest moment la Constanța de un operator privat.

Fondurile economisite vor fi redirecționate către alte secții  ale Spitalului Județean Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *