Spitalul Județean Constanța, dotat cu videobronhoscop de ultimă generație

  •  
  •  
  •  
  •  

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotat recent cu o trusă de videobronhoscopie dotată cu HDTV (High Definition TV) și NBI (Narrow Band Imaging), sisteme ce permit diagnostice de înaltă finețe.

Echipamentul este esențial pentru diagnosticul și tratamentul neoplasmelor bronhopulmonare, patologiei infecțioase bronhorespiratorii, extracției de corpi străini, etc.

Aparatura de ultimă generație a fost instalată  în cabinetul de Explorări respiratorii din cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale iar  personalul medical a fost instruit, pentru ca  săptămâna aceasta să fie efectuate primele investigații.

Trusa de videobronhoscopie, a cărei valoare este de aproape 310 000 lei, a fost achiziționată din fondurile  proprii ale SCJU, fiind unul dintre obiectivele cuprinse de conducerea SCJU pe lista de investiții din acest an.

“Echipamentul vechi era depășit fizic și moral, prin urmare, mai ales în situația actuală, era imperios necesar să achiziționăm unul nou, de înaltă performanță, care să asigure diagnosticarea cât mai rapidă și precisă a afecțiunilor bronhopulmonare”, a declarat Dr. Cătălin Nicolae Grasa, managerul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Sursa: SJUC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *