marți, februarie 18, 2020
Acasă > Sanatate > Spitalul Județean de Urgență Slobozia are mare nevoie de un aparat RMN

Spitalul Județean de Urgență Slobozia are mare nevoie de un aparat RMN

Dacă nu va reuși să-l achiziționeze până la sfârșitul acestui an, unitatea medicală riscă să nu mai facă parte din categoria a treia a spitalelor. Aparatul costă 1,2 milioane de euro.

Este bine cunoscut faptul că, Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-a confruntat cu mari probleme financiare. În 2014, conducerea unității medicale s-au lovit de o nouă provocare: realizarea unui plan de reorganizare care să îi permită să se mențină în categoria a treia a spitalelor, ceea ce înseamnă un nivel de competență mediu. Astfel, spitalul trebuie să achiziționeze un aparat de rezonanță magnetică. Momentan, reprezentanții unității medicale nu-și permit cumpărarea unui astfel de model.

„Prețurile sunt diferite, în funcție de cât este de performant. Noi ne dorim un aparat de 1,5 Tesla, al cărui preț se ridică la 1,2 milioane de euro. Am demarat negocierile cu o firmă de la care mai avem în dotare un aparat CT și am ajuns la un acord de principiu, conform căruia putem plăti un avans de 200.000 de euro, urmând ca restul banilor să îi plătim în tranșe trimestriale de 50.000 de euro“, a declarat Adrian Berbece, managerul Spitalului de Urgență Slobozia.

Un astfel de aparat ar putea aduce multe avantaje atât cadrelor medicale, cât și pacienților.

„Un astfel de aparat de rezonanță magnetică este cea mai bună metodă de confirmare a unui diagnostic, claritatea și nivelul de prezentare a realității, fiind la cu totul și cu totul alt nivel. Ca și metodă imagistică, noi avem în dotare un aparat CT și un aparat Eriks, dar acestea sunt pe locurile doi și trei, din acest punct de vedere, după aparatul RMN“, a adăugat Adrian Berbec, managerul Spitalului de Urgență Slobozia.

În planul spitalului mai intră și dotarea cu un aparat digital de radiologie, care va fi amplasat la parter, la Unitatea de Primiri Urgențe.

R Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *