luni, 10 august 2020
Acasă > Social > Spitalul Județean se „însănătoșește”

Spitalul Județean se „însănătoșește”

La Ministerului Sănătăţii există un proiect , în baza căruia vor fi acordate fonduri mai multor spitale din ţară pentru achiziţionare de instrumentar necesar intervenţiilor medicale în cazurile  de hemoragia digestivă.

Fonduri pentru instrumentarul necesar în hemoragia digestivă  

De precizat că această afecțiune a fost declarată o problemă de sănătate publică. Afecţiunea reprezintă o urgenţă şi factorii care duc la hemoragia digestivă sunt bolile hepatice, fumatul, chiar şi ulcerul. Printre simptome se numără vărsăturile cu sânge şi scaun negru. În aceste condiţii, persoanele trebuie să se prezinte de urgenţă la spital. Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a anunțat că  s-a făcut lobby la minister pentru implementarea proiectului în România. “Au venit cu argumente şi au convins Ministerul Sănătăţii să aloce fonduri pentru pacienţi, pentru a putea beneficia de servicii medicale la un nivel foarte înalt”, a declarat  Căpăţână.

Platformă și toaletă pentru persoanele cu dizabilități

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a  amenajat,  în incinta Policlinicii, platformă destinată pacienţilor cu handicap locomotor. Investiția are o valoare de  12.000 euro. Tot în incinta policlinicii a fost amenajată şi o toaletă pentru persoanele cu dizabilităţi. Este de bine, dar inițiativa a venit  abia după ce pacienţii cu dizabilităţi au reclamat, în repetate rânduri,  că nu reuşeau să ajungă la cabinetele medicale şi nici măcar la toaletă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *