Spitalul Măcin din județul Tulcea a rămas fără căldură

  •  
  •  
  •  
  •  

Cadrele medicale de la Spitalul Orășenesc din Măcin sunt îngrozite de lunile de iarnă. Unitatea spitalicească a fost deconectată de la sistemul de gaze naturale încă din vară. Motivul pentru care furnizorul a decurs la acest lucru este că unitatea medicală are o datorie de 77 de mii de lei. Drept urmare, iarna aceasta Spitalul din Măcin nu va avea căldură.

”Avem de plătit cu prioritate o factură de 60 de mii de lei pentru echipamentele medicale şi tot cu prioritate şi factura la gaz restantă, pentru a semna un nou contract. E vorba de un mili­ard şi jumătate de lei vechi, pe care trebuie să-i scoatem din piatră seacă numai pentru ceea ce înseamnă sănătate. Fără un sprijin de la Consiliul Judeţean Tulcea, care ne-a mai dat şi cu alte ocazii câte o gură de oxigen, riscăm să intrăm într-o situaţie financiară critică şi fără ieşire”, a declarat Nicolae Topoleanu, primarul oraşului Măcin.

La ora actuală, conducerea spitalului se ocupă de modernizarea și reabilitarea unităţii.

„Avem un proiect în derulare, cu fonduri europene, prin care spitalul va fi modernizat şi dotat cu aparatură medicală de ultimă gene­raţie. Achiziţia de echipament s-a şi realizat, aceste echipamente au şi ajuns la spital, dar şi cota noastră de cofinanţare trebuie susţinută, altfel nu doar că pierdem finanţarea, ci riscăm să primim şi corecţii financiare la un proiect de milioane de euro. Prin urmare, la acest moment şi cu ce avem disponibil în bugetul local, riscăm să alergăm după doi iepuri şi să nu prindem niciunul”, a adăugat Nicolae Topoleanu, primarul oraşului Măcin.

Până la reconectarea la sistemul de alimentare cu gaz a spitalului, încălzirea se face cu ajutorul caloriferelor electrice.

Autor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *