Acasă > Ultima ora > SRI: Nu se impune ridicarea nivelului de alertă antiteroristă

SRI: Nu se impune ridicarea nivelului de alertă antiteroristă

În România nu se impune ridicarea nivelului de alertă teroristă, în contextul atacului armat de la ziarul francez de satiră Charlie Hebdo, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Sorin Sava.

„Nu se impune ridicarea niciunul nivel de alertă. În prezent, se menține nivelul albastru – precaut, iar din informațiile disponibile, nivelul de producere a unui atac terorist în România. SRI urmărește cu foarte mare atenție evoluția acestor evenimente”, a declarat Sorin Sava, la b1 tv.

Premierul Victor Ponta a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, despre atacul terorist de la Paris, oficialii convenind că în România nu se impune un grad de alertă. “Am vorbit cu preşedintele şi cu Maior. Nu se impune ridicarea unui nivel de alertă, nu este niciun pericol pentru România. Monitorizăm situaţia şi suntem în contact cu toate instituţiile”, a spus Ponta.

El a precizat că România nu se află într-o situaţie specială ca urmare a atacului terorist de la Paris, dar că situaţia este monitorizată, iar preşedintele Iohannis va comunica eventuale schimbări.

Cel puţin 12 persoane, inclusiv doi poliţişti, au murit şi alte patru au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al publicaţiei satirice Charlie Hebdo.

O reuniune de criză a fost convocată la preşedinţie la ora 13.00 GMT (15.00, ora României), iar Franţa a ridicat la maximum nivelul de alertă – şi anume “alertă de atentat” – în regiunea pariziană, în urma atacului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *