miercuri, 23 septembrie 2020
Acasă > Turism > Stațiunea Mamaia rămâne în topul preferințelor turiștilor

Stațiunea Mamaia rămâne în topul preferințelor turiștilor

Stațiunea Mamaia este preferată de turiștii care vor petrece minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc, în mai multe hoteluri rezervările fiind făcute pentru aproape toate locurile de cazare, a declarat pentru AGERPRES președinta Asociației Litoral – Delta Dunării (ALDD), Corina Martin.

“Sunt hoteluri în Mamaia care ne-au anunțat deja că au grad de ocupare de peste 80% pentru 1 Mai. (…) Din ceea ce știm de la colegii noștri de la agențiile de turism din țară, ritmul vânzărilor s-a accelerat pentru că românii au acum la dispoziție patru zile de minivacanță și nu doar una, după ce Guvernul a aprobat ca ziua de 2 mai să fie liberă. Sigur, turiștii ar fi fost reticenți să plece doar pentru o zi sau două într-o destinație montană, pe litoral sau Delta Dunării”, a spus reprezentanta ALDD.

Pentru stațiunile din sudul litoralului vânzările sunt mai reduse, după Mamaia fiind preferate stațiunile Eforie, Costinești, Vama Veche și Neptun.

“În sudul litoralului, ca de obicei ritmul vânzărilor este mai mic. Știm că sudul începe, de fapt, după ce încep și vacanțele școlare. Sudul litoralului este mai dependent de startul vacanțelor, pentru că sunt stațiuni care au un profil care se îndreaptă mai mult către familiile cu copii. De aceea se vând întâi Mamaia, apoi Eforie care vine imediat în urmă și, în general, pe locul trei ar urma Costinești — Vama Veche, abia pe locul patru Neptun”, a mai spus Corina Martin.

Potrivit acesteia, în minivacanța de 1 Mai, în stațiunile de pe litoral sunt așteptați între 30.000 și 40.000 de turiști: “Acesta este trendul din ultimii ani”.

Pentru turiști sunt pregătite mai multe evenimente care, în acest an, odată cu deschiderea sezonului estival pe 1 Mai, se vor desfășura simultan în cinci stațiuni de pe litoral.

“În general, se fac lucrări în toate stațiunile, în funcție desigur de disponibilitățile financiare ale primăriilor. (…) Încercăm ca de această dată, la 1 Mai, să organizăm simultan în cinci locații de pe litoral evenimente care să marcheze debutul de sezon. Aceste cinci locații sunt Năvodari, în premieră organizăm acolo un astfel de eveniment, Mamaia — în zona cluburilor din nordul stațiunii, apoi Eforie Nord, Costinești — în premieră de asemenea și Neptun sau Mangalia”, a menționat președinta ALDD.

Seria evenimentelor va debuta pe litoral cu o paradă a automobilelor de epocă, motocicletelor off-road, autobuzelor etajate, iar în zona cluburilor din Mamaia va avea loc, pe o scenă special special amenajată, lansarea oficială a unui film de promovare a stațiunii.

“Evenimentele vor începe cu parada tradițională a litoralului românesc, ediția a șaptea a paradei, care va porni din nou din sudul litoralului până spre nord și vom ajunge pentru prima dată până la Năvodari. În timpul zilei vor continua activități pe plajă, întreceri sportive, cu sprijinul Autorității Naționale pentru Turism care ne este alături de această dată la aceste evenimente. Seara, pe plajă, vor avea loc lansări de lampioane, show-uri de lasere, la fel în toate cele cinci locații pe care le-am menționat. La Mamaia vom lansa în mod oficial versiunea integrală, totală deci, a filmului de promovare a stațiunii, alături de mii de turiști, pe plajă, pe scena pe care o vom amenaja special în acest sens de 1 Mai, în zona cluburilor”, a explicat Corina Martin.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *