Acasă > Economie > Statul român, acționar majoritar la Șantierul Naval Mangalia

Statul român, acționar majoritar la Șantierul Naval Mangalia

Ministerul Economiei anunță că tranzacţia referitoare la Şantierul DMHI Mangalia a fost finalizată, procedură în urma căreia Ministerul Economiei, prin Şantierul Naval 2 Mai Mangalia, devine acţionar majoritar cu 51% din acţiuni, în timp ce partenerul olandez, Damen Shipyards Group, va deţine 49% din acţiuni şi va prelua controlul operaţional.

”Cu o vastă experienţă în construcţia de nave şi în managementul şantierelor navale, dovedită inclusiv în România, la Galaţi, Damen va prelua controlul operațional. Experienţa şi managementul olandez vor contribui la stabilizarea şantierului, fiind aşteptată o recuperare durabilă şi eficientă a activităţii. În calitate de acţionar majoritar statul român va monitoriza cu atenţie evoluţia în Şantierul Naval, pentru a se asigura în legătură cu revitalizarea obiectivului industrial”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a precizat că există motive de optimism în şantier şi în rândul comunităţii locale, care s-a aflat o perioadă mult prea îndelungată de timp într-o situaţie dificilă.

”Este pentru prima dată când statul român redevine acționar majoritar la un obiectiv privatizat. Șantierul Naval este un obiectiv strategic, iar controlul statului român este o reușită majoră. Sunt bucuros să pot anunţa finalizarea tranzacţiei pachetului de acţiuni la Şantierul din Mangalia, la exact patru luni de când am anunţat public că împreună cu echipa din minister am rezolvat o situaţie de blocaj care dura de prea mult timp. Acum avem motive de optimism în ceea ce priveşte viitorul şantierului şi revitalizarea acestuia. Am încredere că partenerul olandez va contribui la relansarea activităţii în şantier şi la dezvoltarea acestuia”, a declarat Dănuţ Andruşcă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.