Steaua, aproape de a-l transfera pe unul dintre cei mai interesanţi tineri din România

  •  
  •  
  •  
  •  

Steaua îl va testa în cantonamentul din Slovenia – primul din această vară – pe Robert Băjan, un fundaş dreapta de 20 de ani, care se află sub contract cu Farul. Băjan este fost internaţional de juniori şi a fost dorit în trecut şi de Dinamo, Pandurii şi Bursaspor.

Pe lângă jucători experimentaţi, oficialii Stelei încearcă să transfere şi tineri pe care să-i crească, după modelul Nicuşor Stanciu. Mai ales că din sezonul care urmează va intra în vigoare regula FRF care obligă cluburile din Liga 1 să folosească un jucător U21 pe tot parcursul unui meci. Unul dintre tinerii identificaţi de oficialii Stelei este Robert Băjan, un fundaş dreapta în vârstă de 20 de ani, care este legitimat la Farul Constanţa.

Acesta urmează să meargă cu Steaua în primul cantonament din această vară, în Slovenia şi, dacă va reuşi să impresioneze, va fi transferat definitiv:

”Nu e nimic perfectat, însă jucătorul va merge în nişte probe la Steaua. O să-l ia în primul lor cantonament, să-l vadă. Dacă dă randament, atunci vom negocia”, a declarat pentru ProSport Auraş Braşoveanu, preşedinte la Farul Constanţa.

A fost dorit şi de Dinamo, Pandurii şi Bursaspor

Robert Băjan a ajuns la Farul la vârstă de 15 ani, după ce s-a format la LPS Slatina. Tânărul jucător a început fotbalul ca mijlocaş dreapta, însă la Farul a fost reprofilat şi a reuşit să impresioneze pe postul de fundaş dreapta. A debutat la seniori la 16 ani şi şapte luni, într-un meci cu Gloria Buzău, şi de atunci a reuşit să se impună ca titular. Potenţialul său a atras atenţia mai multe cluburi. La 18 ani, a fost în atenţia lui Dinamo, Pandurii şi Bursaspor, dar a rămas până la urmă pe malul mării. În acest sezon, Băjan a jucat în 25 de meciuri, a reuşit un gol şi trei assist-uri.

Este foarte ataşat de părinţi

Băjan s-a născut în Slatina, dar la 15 ani a fost nevoit să plece de lângă familie pentru a juca pentru Farul. Tânărul fundaş dreapta a rămas însă foarte ataşat de familie. Pe 11 mai 2013, într-un meci Farul – Chindia 4-1, Băjan a marcat primul său gol pentru ”marinari”: „Acel meci mi-a adus o mare bucurie. Golul l-am dedicat tatălui meu, mamei mele şi tuturor celor dragi”, mărturisea Băjan, într-un interviu pentru Liga2.ro. De altfel, la 18 ani, Băjan şi-a tatuat pe încheietura mâinii iniţialele părinţilor săi, Ion şi Mariana.

Steaua se va reuni luni, iar primul cantonament este programat în perioada 15-30 iunie, în Slovenia. Al doilea stagiu de pregătire a fost stabilit în Olanda, în perioada 3-16 iulie.

Sursa text & foto: prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *