Stefan Galbau risca excluderea din CL Navodari

Presedintele PDL Navodari, Tudorel Calapod pentru „Observator”: „Ne-am intalnit vineri seara si am analizat situatia. Il asteptam pe Stefan Galbau sa-si motiveze declaratiile”

Galbau a anuntat ca s-a reintors in PNL, dupa ce in 2007 a trecut de la liberali la PDL

Inca din prima zi a lunii decembrie, organizatia PDL Navodari pare sa fie urmarita de ghinion. Unul dintre membrii importanti ai filialei – Stefan Galbau – a anuntat trecerea de la PDL la PNL. Nu a dorit sa comenteze motivele, ci s-a rezumat la a spune: „m-am reintors acasa, ceea ce am facut este un gest normal”. Se pare ca „divortul” nu a fost pricinuit de vreo tensiune aparte in interiorul organizatiei partidului de guvernamant de la Navodari, ci doar de intentia lui Galbau de a candida la Primaria Navodari, pentru functia de primar, dupa cum precizeaza pentru cotidianul nostru presedintele PDL din localitate, consilierul local din cadrul CL Navodari, Tudorel Calapod. Interesant este ca, din cauza legii alesilor locali, Stefan Galbau isi poate pierde mandatul, chiar cu jumatate de an inaintea alegerilor locale. Dovada ca activitatea profesionala a lui Galbau ar putea sa fie afectata in urma acestei decizii este sustinuta de intalnirea conducerii PDL Navodari, vineri seara, principalul subiect discutat fiind chiar plecarea consilierului Galbau la PNL. „Ne-am intalnit in sedinta si consider ca este absolut normal ceea ce am discutat. Un coleg de-al nostru pare sa fie decis sa nu mai faca parte din randurile noastre, ceea ce atrage discutii. Am analizat acest subiect in sedinta Biroului Permanent Local si incercam sa intelegem cum stau lucrurile; tocmai din acest motiv tin sa precizez ca asteptam explicatiile dumnealui. Sper sa ni le ofere”, a declarat presedintele PDL Navodari, Tudorel Calapod.

Intrebat daca s-a discutat despre excluderea din organizatia de partid a lui Galbau, fostul primar al orasului a declarat: „Drept va spun, ca nu stiu inca, sigur, daca Stefan Galbau este membru al PNL. De aceea i-am cerut si explicatii. Eu stiu ca orice regulament al unui partid din lumea asta presupune anularea unui carnet de membru in momentul in care semnezi un altul, ceea ce este valabil si in acest caz. Cat priveste excluderea lui, nu am analizat in detaliu acest aspect, vom face asta abia la momentul cand vom avea precizarile dumnealui. Si, da, odata cu plecarea din randurile unui partid politic, in calitatea sa de ales local, isi pierde si functia”.

PNL stia de revenirea lui Galbau inca din vara

Amintim ca in vara, presedintele PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir, a confirmat pentru cotidianul nostru informatia privind negocierile pentru revenirea lui Galbau la PNL. La acea data, Galbau nu a dorit sa comenteze in nici un fel informatia, insa a promis ca o va face atunci cand se va concretiza. Mai mult, Galbau ne-a spus, pe 1 decembrie, ca discutiile sunt purtate de mai mult timp si ca mai sunt si alti colegi care il vor urma. Pana acum, nici un lider PNL nu a confirmat aceste informatii, dar le vom prezenta de cum se vor concretiza.

Stefan Galbau a parasit PNL in anul 2007 si s-a inscris in PDL, convins, dupa cum marturiseste, de politica europarlamentarului Theodor Stolojan. Un an mai tarziu, Galbau a fost ales consilier local pe listele PDL. Acum crede ca locul sau este in PNL.

Sursa: www.observator.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *