Acasă > Monden > Sting va lansa un nou album de studio

Sting va lansa un nou album de studio

Muzicianul britanic Sting va lansa un nou album de studio cu piese originale – al 11-lea din carieră şi primul înregistrat de artist în ultimii 10 ani -, în luna septembrie.

Pentru noul album, intitulat “The Last Ship”, Sting s-a inspirat din cântecele pe care le-a compus pentru musicalul omonim de pe Broadway, care va avea premiera anul viitor, informează contactmusic.com.

Musicalul are o intrigă plasată în anii ’80 în Wallsend, o regiune din nord-estul Angliei, unde Sting, al cărui nume real este Gordon Sumner, a copilărit. Muzicianul în vârstă de 61 de ani a folosit pentru noul său album de studio – al 11-lea din carieră – câteva cântece din acel musical, dar şi alte piese noi, care nu au fost incluse pe coloana sonoră a acelui show.

Sting, aflat în prezent în America de Nord cu turneul său “Back to Bass Tour”, a lucrat la noul album timp de trei ani şi a colaborat pentru acest material discografic cu Brian Yorkey şi John Logan, compozitorul coloanei sonore a celui mai recent film din seria “James Bond”.

Discul va fi lansat graţie unei colaborări între trei case de discuri: Cherrytree, Interscope şi A&M Records.

Precedentul album cu piese originale lansat de Sting s-a intitulat “Sacred Love” şi a apărut pe piaţă în anul 2003.

Cântăreţul britanic Sting revine în România, în cadrul turneului său “Back To Bass”, urmând să susţină un concert la complexul Romexpo din Bucureşti pe 31 iulie.

Compozitor, interpret, autor, actor, activist – Sting s-a născut în oraşul englez Newcastle, iar în 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alături de Stewart Copeland şi Andy Summers. Formaţia a lansat cinci albume, a câştigat şase premii Grammy, iar în 2003 a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Sting a vândut aproape 100 de milioane de albume, solo şi alături de grupul The Police. Ca artist solo a câştigat 10 premii Grammy, un Glob de Aur, un Emmy şi a fost de trei ori nominalizat la Oscar.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *