sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Eveniment > Stop propagandei jihadiste pe internet!

Stop propagandei jihadiste pe internet!

terorismul-onlineFacebook, Microsoft, Twitter și YouTube se unesc pentru a opri răspândirea mesajelor cu caracter terorist.

Marile companii au anunțat realizarea unui parteneriat la nivel mondial, pentru a facilita identificarea mai rapidă a conținutului cu caracter terorist din mesajele postate pe platformele lor și pentru a împiedica propagarea acestora.

Facebook, Microsoft, Twitter şi YouTube menționează că se va constitui o bază de date comună care să conțină „amprentele digitale” ale mesajelor și în care vor fi stocate fotografiile sau clipurile de recrutare și de propagandă retrase de pe site-uri.

Cele 4 companii subliniază însă că niciun mesaj considerat suspect nu va fi retras sau blocat în mod automat, ci va fi evaluat independent.

“Făcând schimb de informații între noi, vom putea folosi aceste amprente digitale pentru a identifica pe platformele noastre destinate publicului larg conținut care ar putea fi catalogat drept terorist”.

Scopul este de a constitui o bază de date comună care să conțină “amprentele digitale” ale mesajelor, fotografiilor sau filmelor de recrutare și de propagandă retrase de pe platformele lor”,  se arată într-un mesaj al companiilor.

Anunțul vine după ce Statele Unite, Comisia Europeană și mai multe guverne au cerut ca rețelele de socializare să își intensifice lupta împotriva propagandei jihadiste în mediul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *