duminică, februarie 23, 2020
Acasă > Educatie > Străinii preferă facultățile românești

Străinii preferă facultățile românești

Renumele facultăților din România  a ajuns peste hotare. În ultimii ani, tot mai mulți studenți străini  au venit în țara noastră pentru a urma cursurile unei unități de învățământ superior.

Centrul universitar din Galaţi se află în topul preferințelor studenților străini, printre facultăţile cele mai căutate fiind Medicina şi Farmacia, dar şi Facultatea de Arhitectură navală.

„În urma aplicării unor politici coerente şi eficiente de internaţionalizare, numărul studenţilor străini care îşi doresc să studieze la una din cele 13 Facultăţi din cadrul Universităţii <<Dunărea de Jos>> din Galaţi a crescut. Astfel, până în prezent, 126 de studenţi străini au fost admişi pentru a studia în anul universitar 2014-2015, iar lista rămâne în continuare deschisă”, a declarat Elena Bujor, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi.

Dacă anul trecut numărul celor veniţi din Republica Moldova şi Ucraina atingea 60, anul acesta numărul lor s-a dublat. Programul Erasmus a adus la Galaţi 24 de studenţi din Portugalia, Spania, Turcia, Italia, Franţa, iar în regim visiting sunt 15 studenţi din Italia şi un student din Turcia. În ceea ce priveşte studiile postuniversitare, prin programul Erasmus Mundus, doi studenţi din Algeria şi India au optat pentru Galaţi, iar alţi doi tineri din Siria şi Egipt, bursieri ai statului român, îşi vor continua studiile în oraşul de la Dunăre.

Din păcate, puţini sunt absolvenţii care aleg să rămână în România şi să practice ceea ce au învăţat în facultate. Cei mai mulţi se întorc în ţările natale, iar un procent destul de mic, care aleg să rămână, fie şi-au găsit un job bine plătit, fie şi-au întemeiat aici o familie.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *