Street View de pe Dunăre

Google a anunțat, astăzi, lansarea imaginilor panoramice Street View de pe Dunăre, internauții putând naviga pe cursul celui mai reprezentativ curs de apă al Europei, de la Bratislava la Cernavodă.

Șase țări, trei capitale, cetăți, defileuri și mii de peisaje impresionante – Google invită, începând de marți, internauții la o călătorie pe Dunăre de la Bratislava la Cernavodă, odată cu publicarea pe Google Maps a imaginilor Street View de pe cel mai reprezentativ curs de apă al Europei.

Potrivit sursei citate, Google a navigat și fotografiat Dunărea în vara anului 2014, preluând imagini din Slovacia, Croația, Serbia, Ungaria, Bulgaria și România. Marți, Google a anunțat publicarea pe platforma Street View a acestora. Pot fi explorate astfel două treimi din cursul Dunării, de la granița Slovaciei cu Austria și până la Cernavodă, în România.

“Fotografierea cursului Dunării reprezintă unul dintre dintre cele mai ample proiecte speciale derulate de Google Street View. Este prima dată când Google a realizat o colecție de imagini care se întinde pe șase țări. Oricine poate porni într-o croazieră pe Dunăre și să descopere locuri memorabile precum Bratislava, Palatul Parlamentului din Budapesta, Belgrad sau Cazanele Dunării”, a declarat Dan Bulucea, country manager Google România.

Printre locurile impresionante de pe cursul Dunării din România care pot fi explorate în Google Maps se numără Cazanele Mari, în dreptul Peșterei Ponicova, răsărit pe Dunăre – podul Cernavodă, podul Anghel Saligny (Cernavodă), Cazanele Mici, statuia lui Decebal, Fortăreața Golubac, Podul Giurgiu – Ruse, Porțile de Fier 1.

Fotografiile au fost realizate cu dispozitivul trekker montat pe nava de pasageri “Treasures”, care realizează croaziere pe Dunăre. Trekker este creat pentru a realiza fotografii panoramice la 360 grade, cu ajutorul a 15 lentile montate în varful unui catarg, fiecare dintre ele îndreptată într-o altă direcție. Imaginile au fost publicate pe Street View, disponibil în cadrul serviciului Google Maps.

Până în prezent, dispozitivul trekker a fotografiat numeroase obiective din patrimoniul mondial, precum Marele Canion, Taj Mahal, Muntele Fuji, Insulele Galapagos și Veneția. Alături de Dunăre, utilizatorii pot călători pe Street View pe alte două importante fluvii ale lumii: Amazonul și Tamisa.

Fondată în 1998, de Larry Page și Sergey Brin, Google este astăzi o companie prezentă pe toate marile piețe globale. Google are sediul central în Silicon Valley și birouri în America de Nord și de Sud, Europa și Asia.

Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în București, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *