Studenți străini, pe litoralul românesc

  •  
  •  
  •  
  •  

La finalul acestei săptămâni, sâmbătă, în intervalul 17.00 – 20.00, AIESEC România organizează, pe plaja Radio Vacanța din Mamaia, evenimentul Global Village. Această manifestare are rol de promovare, în rândul populaţiei tinere, la nivel internaţional, a culturii și patrimoniului național. Totodată se doreşte încurajarea voluntariatului în rândul tinerilor și a oportunităților de voluntariat și intershipuri profesionale în țară și în străinătate, după cum se arată într-un comunicat de presă.

Această manifestare face parte din proiectul internațional „Discover România Beyond Dracula”, proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului. La eveniment vor participa 60 de studenți veniți din 28 de țări pentru a cunoaște România dincolo de mitul lui Dracula.

La rândul lor, tinerii participanţi, vor avea oportunitatea de a-și prezenta țara din care provin, inclusiv aspecte pe care străinii nu le cunosc și vor avea oportunitatea să înfățiseze noua imagine, una mai complexă, pe care și-au conturat-o despre țara noastra.

Se va găti tradiţional, se va degusta şi se va dansa în specificul fiecărei ţări participante.

Cei 60 de tineri care vizitează țara noastră în cadrul proiectului provin din Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Ucraina, Egipt, Maroc, Turcia, Liban, India, Indonesia, Malaezia, Pakistan, Taiwan. Proiectul se desfășoară concomitent în 3 zone de implementare (Zona 1: Arad, Craiova, Oradea, Timișoara. Zona 2: București, Constanța, Galați, Iași, Pitești. Zona 3: Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureș).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *