Studenții au căzut la pace cu Ministerul Educației Naționale

  •  
  •  
  •  
  •  

Studenții de la UNSR se declară mulțumiți în urma discuțiilor purtate luni seară cu ministrul delegat pentru învățământ superior, Mihnea Costoiu, și secretarul de stat Gigel Paraschiv, întâlnire în care au fost abordate teme precum reprezentativitatea de 25% a studenților în senatele universitare și consiliile facultăților și OUG de modificare a Legii Educației.

“Am discutat și despre OUG de modificare a Legii Educației Naționale și despre faptul că noi ne dorim 25% reprezentare a studenților în consiliile facultăților și senatul universitar. Domnul ministrul și secretarul de stat ne-au spus că ne susțin ideea, sunt de acord și dânșii își doresc 25% pentru studenți. Noi trebuie să obținem lucrurile acestea și de la universități”, a declarat pentru AGERPRES, la finalul celor trei ore de discuții cu reprezentanții MEN, președinta UNSR, Șeila Abdulamit.

Ea a precizat că UNSR va derula în centrele universitare o campanie privind promovarea reprezentativității de 25% a studenților.

“Vom face o campanie de promovare a acestui lucru. Modalitatea în care se desemnează rectorul pe noi nu ne interesează. Rămâne la alegerea universităților. Am mai discutat și despre realizarea de parteneriate între MEN și UNSR, să fim sprijiniți în proiecte precum DNA-ul studențesc. În acest caz vom semna și un protocol de colaborare. Este un proiect care a fost inițiat în 2006, însă acum vrem să îl reînnoim și îi dăm start în luna septembrie, înainte de începerea cazărilor. Reprezentanții MEN au spus că ne vor sprijini. Am mai vorbit să fim susținuți și în privința cursurilor de formare”, a afirmat Șeila Abdulamit.

Potrivit acesteia, MEN a invitat UNSR să participe la realizarea metodologiilor privind aplicarea OUG de modificare a Legii Educației.

“Am discutat și despre partea de preuniversitar. Sunt necesare metodologii care trebuie elaborate în urma OUG. Am avut promisiunea că vom fi și noi invitați să luăm parte la elaborarea acestor metodologii”, a spus președinta UNSR.

Sursă știre și foto: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *